376
Οι ακτινογραφίες που έκανε ο 28χρονος Ραμές Σαίνι δεν έδειχναν τίποτα, μια αξονική τομογραφία όμως αποκάλυψε ότι στο στομάχι του υπήρχαν πολλά κινητά τηλέφωνα | Shutterstock

Ινδία: Κατάπιε τέσσερα κινητά για να τα περάσει στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 20:22
Οι ακτινογραφίες που έκανε ο 28χρονος Ραμές Σαίνι δεν έδειχναν τίποτα, μια αξονική τομογραφία όμως αποκάλυψε ότι στο στομάχι του υπήρχαν πολλά κινητά τηλέφωνα | Shutterstock

Ινδία: Κατάπιε τέσσερα κινητά για να τα περάσει στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 20:22

Πανικός έπιασε τη σύζυγο ενός 28χρονου κρατούμενου άνδρα στο Δελχί όταν έμαθε ότι στο στομάχι του βρίσκονταν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, που είχε καταπιεί τον Μάρτιο, προκειμένου να τα περάσει λαθραία μέσα στη φυλακή.

Κάθε φορά που έμπαινε και έβγαινε στο κελί του ή μεταφερόταν σε δικαστικές αίθουσες, τα μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων χτυπούσαν ασταμάτητα, αλλά οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβαλλόταν –η τελευταία ήταν τον Αύγουστο– δεν έδειχναν τίποτα.

Ωστόσο, μια αξονική τομογραφία και μια ενδοσκόπηση που έγιναν πρόσφατα έδειξαν ότι στο στομάχι του υπήρχαν τέσσερα μικρά κινητά τηλέφωνα διαστάσεων περίπου τεσσάρων εκατοστών. Ο Ραμές Σαΐνι, που έχει στην πλάτη του 11 καταδίκες για αξιόποινες πράξεις, ομολόγησε ότι τα είχε καταπιεί πριν από εννιά μήνες, γράφουν οι Times. 

Ο δρ Σιντάρτα Σριβαστάβα, γαστρεντερολόγος στο νοσοκομείο GB Pant στο Δελχί, ο οποίος έχει αφαιρέσει πολλά κινητά τηλέφωνα από κρατούμενους, είπε ότι συχνά τα καταπίνουν για να τα πουλήσουν στις φυλακές έναντι υψηλών τιμών.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εσείς ή εγώ ή οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος να καταπιούμε κάτι τόσο μεγάλου μεγέθους. Ο Σαΐνι θα είχε εκπαιδευτεί να καταπίνει τα τηλέφωνα», είπε.

Οι συνάδελφοί του που πήραν μέρος στο χειρουργείο τον Σεπτέμβριο αφαίρεσαν δύο τηλέφωνα μέσω ενδοσκόπησης, «κάτι δύσκολο, γιατί πρέπει να γίνουν προσεκτικοί ελιγμοί ώστε να περάσεις από τα δύο στενά σημεία μεταξύ του στομάχου και του ανώτερου οισοφάγου», σημείωσαν.

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα άλλα δύο, επειδή ήταν σφηνωμένα στη βαλβίδα ανάμεσα στο στομάχι και το λεπτό έντερο. Αυτό απαιτεί ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, κάτι που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη από τη διεύθυνση των φυλακών.

Αν, πάντως, ο νεαρός κατάδικος δεν φοβήθηκε να καταπιεί τα τηλέφωνα σαν να ήταν χάπια, η σύζυγός του, από την άλλη, έχει τρελαθεί από τον φόβο της. Η Πούτζα Σαΐνι είπε ότι ο άντρας της πρέπει να βοηθηθεί άμεσα γιατί «έχουμε μια ζωή μπροστά μας. Θέλω οι άνθρωποι της φυλακής να δράσουν γρήγορα, γιατί τα τηλέφωνα μπορεί να εκραγούν και να σκοτωθεί».

Οι κρατούμενοι, αφού καταπιούν τα τηλέφωνα, προκαλούν εμετό για να τα ξαναπάρουν στα χέρια τους και να τα πουλήσουν. Ο εμετός, λένε οι ειδικοί, είναι ο μόνος δρόμος για να βγουν από το σώμα, καθώς δεν μπορούν να περάσουν από τη στενή δίοδο του στομαχιού στο λεπτό και το παχύ έντερο, ώστε να αποβληθούν με τα κόπρανά τους, όπως κάνουν με άλλα μικροπράγματα που καταπίνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...