486
Η Ανίτα Ντέβι Μούρμου και ο Αακάς Κουμάρ Μάντζι ντυμένοι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι συλληφθέντες στο αληθινό τμήμα |

Ινδία: Κακοποιοί παρίσταναν τους αστυνομικούς σε τμήμα «μαϊμού» επί οκτώ μήνες!

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 14:51
Η Ανίτα Ντέβι Μούρμου και ο Αακάς Κουμάρ Μάντζι ντυμένοι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι συλληφθέντες στο αληθινό τμήμα
|

Ινδία: Κακοποιοί παρίσταναν τους αστυνομικούς σε τμήμα «μαϊμού» επί οκτώ μήνες!

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 14:51

Το να μεταμφιεστούν κακοποιοί σε αστυνομικούς για να διαπράξουν κάποιο έγκλημα ή να αποφύγουν τη σύλληψη, το έχουμε ακούσει. Αλλά «να στήσουν» ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, που λειτουργούσε επί οκτώ μήνες, ούτε στη μεγάλη οθόνη δεν θα το πιστεύαμε.

Κι όμως, συνέβη στην Ινδία, όπου τα μέλη συμμορίας μετέτρεψαν ξενώνα σε τμήμα και κυκλοφορούσαν με αστυνομικές στολές, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να εκβιάζουν εκατοντάδες κατοίκους και να τους παίρνουν χρήματα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από την αληθινή αστυνομία.

Το αστυνομικό τμήμα «μαϊμού» βρισκόταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το αληθινό! Εξι ψεύτικοι αστυνομικοί ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από όσους πήγαιναν να ζητήσουν επίσημα έγγραφα, να καταγγείλουν κάποια έγκλημα ή να συμπληρώσουν κάποια αίτηση.

Ανάμεσα στα αρχηγικά στελέχη της συμμορίας ήταν η 25χρονη Ανίτα Ντέβι Μούρμου, που φορούσε μπλε μπερέ και την χακί αστυνομική στολή της ινδικής αστυνομίας με ένα περίστροφο στην καφέ της ζώνη.

Ηταν η επικεφαλής του τμήματος, το οποίο μάλιστα βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο στο Μπάνκα, μία πόλη στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ.

Η Μούρμου μιλούσε στους ντόπιους και τους υποσχόταν να τους βρει λύσεις σε διάφορα ζητήματα αν την πλήρωναν από μία έως 500 λίρες, ανάλογα με την περίσταση.

Στο τμήμα «υπηρετούσε» επίσης ο 27χρονος Αακάς Κουμάρ Μάντζι, που φορούσε ψεύτικα σήματα στους ώμους και προσποιούνταν τον βοηθό της.

Επί οκτώ μήνες, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε είχε προβεί σε καταγγελία εναντίον τους. Ομως, την Τετάρτη, οι ψεύτικοι αστυνομικοί είχαν μεγαλύτερες βλέψεις και την πάτησαν. Πήγαν σε ένα εμπορικό κέντρο υπό κατασκευή όπου έγιναν αντιληπτοί.

Η Μούρμου και ο Μάντζι είπαν στους παρευρισκόμενους ότι πήγαν να επιθεωρήσουν το εργοτάξιο και μίλησαν σε επιχειρηματίες που ήθελαν να νοικιάσουν καταστήματα στο εμπορικό κέντρο. Τους είπαν να επισκεφτούν το τμήμα για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες.

Καθώς επέστρεφαν στο τμήμα, τους είδε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, ο οποίος πρόσεξε ότι το όπλο στη ζώνη της γυναίκας δεν ήταν το υπηρεσιακό αλλά ένα άλλο μοντέλο, κάτι που του κίνησε υποψίες. Ο διευθυντής τούς σταμάτησε, τους ρώτησε σε ποιο τμήμα υπηρετούσαν, και αυτοί έχασαν τα λόγια τους.

«Τους πήγαμε στο αληθινό τμήμα και στη διάρκεια της ανάκρισης, μας αποκάλυψαν ότι λειτουργούσαν ένα αστυνομικό τμήμα πολύ κοντά», είπε στην Telegraph ο Σαμπού Γιάνταβ.

Οταν η αληθινή αστυνομία πήγε στο ψεύτικο τμήμα, βρήκε τέσσερις στολές, 40 ταυτότητες με τις οποίες έκαναν αιτήσεις για διάφορα κρατικά αναπτυξιακά προγράμματα στην ύπαιθρο, τραπεζικές επιταγές και πέντε κινητά.

Βρήκαν επίσης 500 αιτήσεις που δεν είχαν αποσταλεί ποτέ, από φτωχούς πολίτες, για τη συμμετοχή τους σε κρατικό πρόγραμμα στέγασης.

«Για μία απλή καταγγελία, χρέωναν 100-500 ρουπίες, αλλά για άλλες δουλειές, ζητούσαν χιλιάδες», σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αιτήσεις και οι καταγγελίες όμως, δεν προωθούνταν ποτέ στους αρμόδιους.

«Εχουμε ακούσει ξανά για ψεύτικους αστυνομικούς, αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ψεύτικο αστυνομικό τμήμα», είπε ένας αστυνομικός.

Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε άτομα, όμως ο αρχηγός της συμμορίας δεν έχει εντοπιστεί.

Η Μούρμου και ο Μάντζι ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης από τη συμμορία και ότι νόμιζαν ότι ήταν στα αλήθεια αστυνομικοί που δούλευαν σε πραγματικό αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...