572
Ο γάμος του πάμπλουτου ζεύγους από την Ινδία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο | Reliance Industries/REUTERS

Ινδία: Αυλαία για τον «γάμο του αιώνα» με μια εξωφρενικά ακριβή τελετή

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2024, 10:27
Ο γάμος του πάμπλουτου ζεύγους από την Ινδία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο
|Reliance Industries/REUTERS

Ινδία: Αυλαία για τον «γάμο του αιώνα» με μια εξωφρενικά ακριβή τελετή

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2024, 10:27

Μετά από μήνες εορτασμών, ο Ανάντ Αμπάνι, γιος του προέδρου της Reliance Industries, Μουκές Αμπάνι, παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Ράντικα Μέρτσαντ, κόρη των μεγιστάνων της φαρμακοβιομηχανίας, Βίρεν και Σάιλα Μέρτσαντ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Η τελετή της Παρασκευής ήταν μέρος μιας τετραήμερης εξτραβαγκάνζας – ο προτελευταίος σταθμός μιας σειράς από περίτεχνα πάρτι που ξεκίνησε να διοργανώνει η οικογένεια από τον περασμένο Μάρτιο, με εμφανίσεις από ποπ σταρ όπως η Ριάνα και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Η σταρ των τηλεοπτικών εκπομπών ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν και οι πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ και Μπόρις Τζόνσον ήταν μεταξύ των διεθνών καλεσμένων που παρευρέθησαν στην τελετή. Επίσης, ο αμερικανός παλαιστής και ηθοποιός Τζον Σένα εθεάθη να αγκαλιάζει και να συγχαίρει συγγενείς του οικοδεσπότη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ και η σύζυγός του Τσέρι ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους (REUTERS/Francis Mascarenhas)

Οι κεντρικοί δρόμοι της Βομβάης παραμένουν αποκλεισμένοι για αρκετές ώρες την ημέρα, μέχρι να τελειώσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις την προσεχή Δευτέρα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαρκείς ενημερώσεις για τον γάμο, με τους χρήστες να μοιράζονται λεπτό προς λεπτό λεπτομέρειες για τους αστέρες του Μπόλιγουντ, και τις διασημότητες που κατέφθαναν.

Αλλά η εξαιρετική χλιδή έχει οδηγήσει και σε αντιδράσεις – οι κάτοικοι των πόλεων παραπονούνται ότι το κλείσιμο των δρόμων έχει επιδεινώσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται από τις πλημμύρες των μουσώνων, ενώ άλλοι αμφισβητούν την ακραία επίδειξη πλούτου στη διάρκεια των φαινομενικά ατελείωτων εορτασμών.

Την Παρασκευή, ο γαμπρός ξεκίνησε από την κατοικία του με ένα πολυτελές κόκκινο αυτοκίνητο καλυμμένο με λευκά λουλούδια, καθώς οι καλεσμένοι χόρευαν γύρω του. Μια συνοδεία αυτοκινήτων με μέλη της οικογένειας, επίσης διακοσμημένη με λουλούδια, τον ακολούθησε με μουσική και ζητωκραυγές.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και η φίλη του Πόλα Χερντ ήταν καλεσμένοι προγαμιαίας εκδήλωσης τον περασμένο Μάρτιο (Reuters)

Η μεγάλη πομπή, γνωστή ως baraat, κορυφώθηκε στον χώρο του γάμου –ένα συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 16.000 ατόμων, που ανήκει στην οικογένεια Αμπάνι – όπου αρκετοί αστέρες του Μπόλιγουντ ενώθηκαν σε άλλον ένα γύρο τραγουδιών και χορού. Σύμφωνα με αναφορές των καλεσμένων, η νύφη και ο γαμπρός αντάλλαξαν γιρλάντες πριν την έναρξη του γάμου.

Ακολούθησε το μεγαλειώδες πάρτι, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε η αφρόκρεμα της ποπ μουσικής – Ντρέικ, Λάνα Ντελ Ρέι και Αντέλ. Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του γάμου και του πάρτι, ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, και ο πρόεδρος της Samsung, Τζέι Ι Λι.

«Καταπληκτικός γάμος», έγραψε στην πλατφόρμα X/Twitter ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ινδία, Σου Φεϊχόνγκ, μαζί με πλάνα του ζευγαριού από το εσωτερικό του χώρου. «Τις καλύτερες ευχές στο νέο ζευγάρι και διπλή ευτυχία!», συμπλήρωσε.

Στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν μέσα στη χρονιά, οι προσκεκλημένοι του ζευγαριού περιλάμβαναν τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και την κόρη του πρώην αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ. Τον Ιούνιο, το ζευγάρι ξεκίνησε μια τετραήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με 1.200 καλεσμένους, στη διάρκεια της οποίας η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι έδωσε συναυλία σε χορό μεταμφιεσμένων, μέσα σε γαλλικό πύργο των Καννών.

Οι Backstreet Boys, ο αμερικανός ράπερ Pitbull και ο ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι παρείχαν επίσης ψυχαγωγία στη διάρκεια των προγαμιαίων εκδηλώσεων. Ο 66χρονος Μουκές Αμπάνι είναι ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία άνω των 113 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Οι Αμπάνι δεν έχουν αποκαλύψει πόσο τους κοστίζει συνολικά αυτός ο γάμος, αλλά διοργανωτές γαμήλιων εκδηλώσεων εκτιμούν ότι έχουν ήδη ξοδέψει μεταξύ 11 και 13 δισ. ρουπίων (120-143 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...