831
| Aris Oikonomou / SOOC / CreativeProtagon

Ημερολόγιο ΠΑΣΟΚ #19: Γκρίνιες, καταγγελίες και άλλα μικρά από το εκλογικό θρίλερ

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2024, 10:01
| Aris Oikonomou / SOOC / CreativeProtagon

Ημερολόγιο ΠΑΣΟΚ #19: Γκρίνιες, καταγγελίες και άλλα μικρά από το εκλογικό θρίλερ

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2024, 10:01

Πώς είδατε το θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Ξενυχτήσατε; Μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι δεύτερος για να αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη την ερχόμενη Κυριακή τα επιτελεία του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου πέρασαν από χίλια κύματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, βέβαια, αν και πέρασε στον β’ γύρο το φυσά και δεν κρυώνει, ίσως να «κόλλησε ΣΥΡΙΖΑ» που λέει και η Άννα Διαμαντοπούλου και ήρθε τέταρτος στην Αθήνα. Στην πόλη του! Επαθε ό,τι έπαθε και ο Κώστας Μπακογιάννης. Οι Πασόκοι τού γύρισαν την πλάτη, όπως οι Νεοδημοκράτες στον ανιψιό του Πρωθυπουργού πριν έναν χρόνο. Με τη διαφορά ότι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΝΛ πήγαν τριακόσιες χιλιάδες και ψήφισαν, ενώ στην περίπτωση του κ. Μπακογιάννη δεν είχαν πάει νεοδημοκράτες στις κάλπες του β’ γύρου (καθώς δεν υπήρχε και θέμα για την περιφέρεια Αττικής, που την είχε κερδίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πρώτη Κυριακή).

Καμιά φορά η ζωή δεν τα φέρνει όπως τα θέλουμε. Οι Αθηναίοι προτίμησαν να ψηφίσουν Γερουλάνο αντί Δούκα όταν δεν είχαν ψηφίσει Γερουλάνο για δήμαρχο Αθηναίων το 2019.

Τόσο πυκνό εκλογικό θρίλερ είχαμε χρόνια να το δούμε. Φυσικά ο νικητής που και άντεξε και είναι ικανοποιημένος είναι ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος στον β’ γύρο δεν ήθελε τον κ. Γερουλάνο –με τον κ. Δούκα θεωρεί ότι κερδίζει. Και μοιάζει να έχει δίκιο. Αν ο δήμαρχος Αθήνας έρχεται τέταρτος στον δήμο του αντιλαμβανόμαστε τα εγγενή προβλήματα της υποψηφιότητάς του.

Από την άλλη πώς να μην έρθει πρώτος ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού οι κάλπες σε πολλές περιοχές ήταν με το μέρος του. Παράδειγμα το αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Τα ποσοστά υπέρ του κ. Ανδρουλάκη είναι συντριπτικά σε σχέση με όλους τους άλλους υποψήφιους. Και αυτό δείχνει πως ο κ. Ανδρουλάκης όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε ό,τι μπορούσε για το χθεσινό αποτέλεσμα στο νησί του.

Τα τμήματα της Αγίας Βαρβάρας

Εδώ που τα λέμε πάντως και ο κ. Δούκας καθ όλη τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης χθες βρέθηκε απολογούμενος καθώς οι του κ. Γερουλάνου θεωρούν ότι επιχείρησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Παράδειγμα σε περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα, ή της Κολοκυνθούς, λένε ότι εμφανίστηκαν μαζικά ρομά στις κάλπες και σε ορισμένες άλλες περιοχές ακόμη και φουσκωτοί που θύμιζαν χρυσαυγίτες. Φυσικά κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη λένε οργισμένοι από την Πλατεία Κοτζιά που το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Αντίθετα επιτελείς του κ. Δούκα υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα πήγαν αρκετοί νεοδημοκράτες για να ψηφίσουν, όπως λένε, την κυρία Διαμαντοπούλου ενώ εθεάθη και συγκεκριμένο γαλάζιο στέλεχος. Οντως εκλογικά τμήματα σε Παλαιό Φάληρο και Γλυφάδα κινήθηκαν υπέρ της κυρίας Διαμαντοπούλου, σε περιοχές δηλαδή που έχει κυριαρχία η ΝΔ.

Στο επίκεντρο του θρίλερ βρέθηκε ένα εκλογικό κέντρο στην Καλλιθέα. Στελέχη του κ. Ανδρουλάκη όλο το βράδυ ήθελαν να ακυρώσουν το συγκεκριμένο τμήμα καθώς ο αριθμός των ψηφισάντων δεν συμβάδιζε μεταξύ γραπτών και tablet και ήθελαν επανακαταμέτρηση.

Καβγαδάκι και συνάντηση Αννας – Νάντιας

Ενα καβγαδάκι με παράπονα καταγράφηκε και από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, που βγήκε έκτη και τελευταία με ένα αναιμικό 2,3%. Η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών θεωρεί ότι η κυρία Διαμαντοπούλου επικοινωνιακά της έδωσε χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Τι εννοούμε. Οι δύο υποψήφιες ήρθαν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της καμπάνιας τους. Η πλευρά της κυρίας Γιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη ψηφιακή καμπάνια σε μεγάλο ειδησεογραφικό site, πήγε η κυρία Διαμαντοπούλου και έβαλε επάνω στη διαφήμιση της Νάντιας δική της. Πώς γινόταν παλιά με τις αφίσες που η μία κολλούσε πάνω από την άλλη, κάπως έτσι και με τη διαφήμιση στο site με αποτέλεσμα να παραπονιέται η κυρία Γιαννακοπούλου.

Πάντως οι δύο κυρίες, ήρθαν πολύ κοντά και με φυσική παρουσία, αλλά όχι τόσο που να μιλήσουν ή έστω να ανταλλάξουν συντροφικά σταυρωτά φιλιά στο μάγουλο. Μία μέρα πριν από τις εκλογές, το Σάββατο το πρωί δηλαδή, οι δύο υποψήφιες είχαν κλείσει κατά τύχη το ίδιο καφέ στο κέντρο του Περιστερίου. Η μία δεν ήξερε για την άλλη ότι θα πήγαιναν ως είθισται για χαλαρό καφέ με συνεργάτες στο ίδιο κατάστημα. Η κυρία Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το Περιστέρι και στη συνέχεια Ίλιον και Πετρούπολη. Όση ώρα βρισκόταν στο καφέ του Περιστερίου σε απόσταση περίπου 20 μέτρων βρισκόταν σε άλλο τραπέζι με τους συνεργάτες της η κυρία Γιαννακοπούλου.

Αυτόπτης μάρτυρας μας μετέφερε ότι όση ώρα κάθισαν και οι δύο υποψήφιες στην περιοχή, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα αφήστε δε που η Άννα ακύρωσε το καφέ το οποίο είχε κλείσει. Επειδή η κυρία Γιαννακοπούλου είναι θαμώνας στο συγκεκριμένο καφέ, οι ιδιοκτήτες προτίμησαν να ακυρώσουν το τραπέζι της Άννας και όχι της Νάντιας.

Και η Ευα Καϊλή είναι εδώ

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Η Εύα Καϊλή, άλλοτε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (όταν αυτό ήταν Ελιά ή σκέτο Κίνημα Αλλαγής) ήρθε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες και ψήφισε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Αν κρίνουμε από αυτά που λένε δικοί της άνθρωποι, ότι η ίδια τάσσεται κατά των κομματικών μηχανισμών και υπέρ της κοινωνίας , τότε μάλλον δεν θα ψήφισε τον κ. Ανδρουλάκη. Η ίδια λένε πως προετοιμάζει σιγά – σιγά την επάνοδό της στα δημόσια πράγματα με μερικές (γραπτές) συνεντεύξεις, στις οποίες θα πει τη δική της εκδοχή για το σκάνδαλο Qatargate.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...