619
Η Τζένη Μαγκί από τη Νέα Ζηλανδία, που φρόντισε τον Μπόρις Τζόνσον στην Εντατική | YouTube

«Ημασταν στο πλευρό του τρία μερόνυχτα»: Η Τζένι και ο Λούις που ευχαρίστησε ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 17:06
Η Τζένη Μαγκί από τη Νέα Ζηλανδία, που φρόντισε τον Μπόρις Τζόνσον στην Εντατική
|YouTube

«Ημασταν στο πλευρό του τρία μερόνυχτα»: Η Τζένι και ο Λούις που ευχαρίστησε ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 17:06

Πριν ο Μπόρις Τζόνσον μπει στο νοσοκομείο με κορονοϊό, η Τζένι Μαγκί και ο Λούις Πιτάρμα, ήταν απλά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου.

Για τους δυο τους, ο βρετανός πρωθυπουργός ήταν απλά ένας ασθενής, τον οποίο φρόντιζαν στην Εντατική, σύμφωνα με τα καθήκοντά τους.

Από τη στιγμή όμως, που ο Τζόνσον τους ευχαρίστησε ονομαστικά σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, την ημέρα που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, η Τζένη από τη Νέα Ζηλανδία και ο Λούις από την Πορτογαλία, έγιναν σταρ, όχι μόνο για τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών τους.

Η 35χρονη νοσηλεύτρια από τη Νέα Ζηλανδία μίλησε για την εμπειρία της στο TV New Zealand και τόνισε ότι δεν το πίστευε όταν άκουσε τις ευχαριστίες του βρετανού πρωθυπουργού.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για αστείο. Νόμιζα πως οι φίλοι μου μού κάνουν πλάκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα από την τηλεόραση», τόνισε η νοσηλεύτρια.

Η Τζένι ΜακΓκι αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία που παρείχε στον πρωθυπουργό και είπε απλά πως από την πρώτη στιγμή το ιατρικό και νοσηλευτικό φρόντισε όσο μπορούσε καλύτερα τον Τζόνσον

«Οταν κάποιο άτομο μπαίνει στη ΜΕΘ θεωρείται σοβαρό περιστατικό. Δεν θεωρούμε τίποτα εύκολο και δεδομένο ό,τι κι αν είναι», ανέφερε η Μαγκί.

Και πρόσθεσε πως δεν υπήρχε διαφορά στον τρόπο που εργαζόταν όταν φρόντιζε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, έχω εργαστεί σε εντατική φροντίδα για 10 χρόνια, είμαι υπεύθυνη στην ομάδα μου εδώ και πέντε χρόνια. Εχω αντιμετωπίσει πολλές αγχωτικές καταστάσεις και να πω την αλήθεια αυτή δεν με εντυπωσίασε. Για μένα, ήταν μία ακόμα μέρα στη δουλειά», είπε η νοσηλεύτρια προσθέτοντας πως αποφάσισε να μείνει στη Βρετανία και να μην γυρίσει στην πατρίδα της γιατί ήθελε να προσφέρει στο σύστημα υγείας και να μπει και εκείνη στη μάχη κατά του κορονοϊού, όπως έκαναν και οι περισσότεροι συνάδελφοί της.

Η νοσηλεύτρια είπε ότι ο Τζόνσον έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προσωπική της ιστορία και ήθελε να μάθει για τη ζωή της και για τη Νέα Ζηλανδία. Οι δυο τους συζήτησαν για ώρες.

Η Τζένι Μαγκί αποκάλυψε ότι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα συγχαρητηρίων που έλαβε ήταν από την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν.

«Ηταν σουρεαλιστικό να βρω στο Facebook μήνυμα από την πρωθυπουργό μας. Είναι η ηρωίδα μου. Εγραψε πόσο περήφανη ήταν για μένα και πόσο περήφανη όλη η χώρα ήταν για μένα. Της απάντησα και μου έγραψε ξανά αμέσως, και πάλι δεν το πίστευα», είπε η ίδια.

Λούις Πιτέρμα: Μου είπε να τον αποκαλώ Μπόρις

«Η ευθύνη που θα έπαιρνα στα χέρια μου ήταν τεράστια», είπε ο Λούις Πιτέρμα, νοσηλευτής από την Πορτογαλία στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύθηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο 29χρονος Πιτέρμα δεν ήξερε πώς πρέπει να τον αποκαλεί αλλά ο βρετανός πρωθυπουργός τού ζήτησε να τον φωνάζει Μπόρις.

«Γνωρίζοντας ότι φρόντιζα τον πρωθυπουργό και ένιωθα αρκετά παράξενα μιας και δεν έχω φροντίσει ποτέ κάποιον πολιτικό», ανέφερε ο νοσηλευτής προσθέτοντας πως ήταν στο πλευρό του για τρεις ολόκληρες μέρες όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος αποκάλυψε και την συνομιλία που είχαν οι δυο τους.

«Με ρώτησε από πού ήμουν. Εγώ του είπα πως το όνειρό μου ήταν να δουλέψω στο Σεντ Τόμας από την πρώτη μέρα που έκανα πρακτική σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία το 2009 όταν και έμαθα πως υπάρχει σύνδεση των δύο νοσοκομείων».

Λίγες ώρες μετά την αναγνώριση που έλαβε στο βίντεο από τον Μπόρις Τζόνσον, τον πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της χώρας για το έργο του. Ο Λούις δήλωσε πολύ χαρούμενος για το τηλεφώνημα.

Αριστερά, ο Λούις Πιτέρμα με νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...