219
Ο 37χρονος μετήχθει στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης | IntimeNews

Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 11:52
Ο 37χρονος μετήχθει στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης
|IntimeNews

Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 11:52

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα προκάλεσαν την Τρίτη οι αποκαλύψεις για την τραγική υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 11χρονης από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr, τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη του είχε γίνει από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία. Με άλλα λόγια τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο άνδρας ζούσε στον νομό Ηλείας και του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει το θύμα.

Το εφετείο για την υπόθεση της 14χρονης είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ομως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...