172
«Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ιερώνυμος για νέες ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 16:17
«Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ιερώνυμος για νέες ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 16:17

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία», προέτρεψε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Αναλυτικότερα, ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων τονίζοντας τα εξής:

«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά».

«Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Aρχιεπίσκοπος έκλεισε τη δήλωσή του ζητώντας για ακόμη μία φορά από τους πιστούς να περιμένουν «τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή» και καλώντας τους να εμπιστευτούν την Εκκλησία.

«Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...