358
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ιερώνυμος: Αβάπτιστα μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2024, 13:15
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ιερώνυμος: Αβάπτιστα μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2024, 13:15

«Η Εκκλησία δεν θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω»: αυτό είπε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, αναφορικά με τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών –σχήμα οικογένειας που έχει αποκηρύξει η Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας στη σχετική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η αναφορά του κ. Ιερώνυμου έγινε μετά το τετ α τετ που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το οποίο διήρκεσε 40 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Ο ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησίας κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Και εκεί φάνηκε η απάντηση της Ιεραρχίας: τα παιδιά θα παραμένουν αβάπτιστα μέχρι να μεγαλώσουν – η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών.

Πιο αναλυτικά και απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης, ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε:

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο από όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μια ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε τη στήριξή του στην Εκκλησία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι όλοι οι ομογενείς θα είναι δίπλα της και στις εύκολες και στις δύσκολες ημέρες. «Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες ημέρες» ανέφερε μιλώντας για τη σχέση των δύο Εκκλησιών. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «τέτοιου είδους συναντήσεις ωφελούν και τις δύο Εκκλησίες αλλά και τις χώρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...