350
Διασώστες και αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης, ενώ διακρίνονται οι σοροί των δραστών | REUTERS/Ronen Zvulun

Ιερουσαλήμ: Τρομοκρατική επίθεση σε στάση λεωφορείου – τουλάχιστον τρεις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 09:44
Διασώστες και αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης, ενώ διακρίνονται οι σοροί των δραστών
|REUTERS/Ronen Zvulun

Ιερουσαλήμ: Τρομοκρατική επίθεση σε στάση λεωφορείου – τουλάχιστον τρεις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 09:44

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Πέμπτης και έξι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον ανθρώπων που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Ντορόν Τόργκεμαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι δύο δράστες ήταν αδέλφια, μέλη της Χαμάς, που είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομοκρατική επίθεση.

Η Magen David Adom (Mada), η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, διευκρίνισε ότι νεκροί είναι «μια νεαρή γυναίκα 24 ετών», ένας 73ρονος και μία ακόμα γυναίκα άνω των 60 ετών.

Αρχικά η Mada είχε αναφέρει ότι η επίθεση σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έγινε «στην είσοδο της Ιερουσαλήμ».

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Τζακ Λιου, καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Λίγο αργότερα, η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ζήτησε «να κλιμακωθεί η αντίσταση» κατά του Ισραήλ.

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπαχέρ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάστηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίστηκαν άλλοι», ανέφερε η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

H Χαμάς πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα.

Επίθεση στη Δυτική Οχθη

Στο μεταξύ, δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον σημείου ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

«Στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν και εξουδετέρωσαν τον δράστη», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογράμμισε ότι οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...