395
Αρματα μάχης των Ισραηλινών διακρίνονται να κινούνται εντός του παλαιστινιακού θύλακα σε αυτή τη λήψη από την πλευρά του Ισραήλ (29/10) | REUTERS/Evelyn Hockstein

IDF: «Ο στρατός του Ισραήλ στις πύλες της πόλης της Γάζας»

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 19:08
Αρματα μάχης των Ισραηλινών διακρίνονται να κινούνται εντός του παλαιστινιακού θύλακα σε αυτή τη λήψη από την πλευρά του Ισραήλ (29/10)
|REUTERS/Evelyn Hockstein

IDF: «Ο στρατός του Ισραήλ στις πύλες της πόλης της Γάζας»

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 19:08

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, «προ των πυλών της πόλης της Γάζας», σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο στρατηγός Ιτζίκ Κοέν, διοικητής της 162ης μεραρχίας τεθωρακισμένων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα.

Οπως μετέδωσαν οι Times of Israel, ο Κοέν ανέφερε ότι πριν από πέντε ημέρες η μεραρχία του «ανέλαβε μια σημαντική αποστολή, να πάει (στη Γάζα) και να αποτελειώσει τη Χαμάς».

Στο διάστημα αυτό «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των (επιχειρησιακών) δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές της βάσεις, σε όλες τις αποθήκες εκρηκτικών της, στα υπόγεια τούνελ της, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις, τις οποίες καταστρέψαμε ολοσχερώς» υποστήριξε.

Πρόκειται για «έναν πόλεμο για την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ», «τον οποίο διάλεξε η Χαμάς, όχι εμείς» και «θα νικήσουμε» κατέληξε ο στρατηγός, προεξοφλώντας, ωστόσο, ότι η αποστολή του ισραηλινού στρατού θα είναι «μακρά».

Οι τρομοκράτες της Χαμάς μπορούν να επιλέξουν «εάν θα πεθάνουν ή αν θα παραδοθούν άνευ όρων», τόνισε από την πλευρά του ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές, να πεθάνει ή να παραδοθεί άνευ όρων, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή», ήταν το ακριβές μήνυμα που έστειλε ο Γκάλαντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη, 26η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας

Προηγουμένως, σε άλλες δηλώσείς του, ο ίδιος είχε υποστηρίξει κι εκείνος ότι οι IDF σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες στις επιχειρήσεις τους στη Γάζα. Εκανε λόγο, συγκεκριμένα, για «πολύ σημαντικά επιτεύγματα επί του πεδίου», όπου «επλήγησαν τρομοκράτες όλων των βαθμίδων, ένοπλοι μαχητές και οι διοικητές τους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, οι ενέργειες του στρατού, τον οποίο επαίνεσε για την «ισχυρή συνεργασία χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων», αποκαλύπτουν τις υπόγειες σύραγγες της Χαμάς, αναγκάζοντας τους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν τα κρησφύγετά τους.

Τον τόνο των εξελίξεων στο μέτωπο της Γάζας νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχαν δώσει νωρίτερα οι νέες καταγγελίες της Χαμάς για βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, με «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», και η απόφαση να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, για βαριά τραυματίες και ξένους υπηκόους.

Η Τζαμπαλίγια, ένα από τα προπύργια των τρομοκρατών κατά το Ισραήλ, είχε βομβαρδιστεί και την Τρίτη, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και νέο κύμα επικρίσεων προς το Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...