345
Ο 30χρονος δολοφόνος κατά τη μεταγωγή στο γραφείο του ανακριτή Νάξου | INTIMENEWS

Ιατροδικαστής: Ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά – Το «χαρτί» της «ψυχικής νόσου» παίζει η υπεράσπιση

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 09:59
Ο 30χρονος δολοφόνος κατά τη μεταγωγή στο γραφείο του ανακριτή Νάξου
|INTIMENEWS

Ιατροδικαστής: Ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά – Το «χαρτί» της «ψυχικής νόσου» παίζει η υπεράσπιση

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 09:59

Tην ώρα που ο συνήγορός του επιχειρεί να τεκμηριώσει τα περί ψυχικής ασθένειας του 30χρονου, που σκότωσε και πέταξε στα βράχια στη Φολέγανδρο την 26χρονη Γαρυφαλλιά, η ιατροδικαστική έκθεση ενισχύει με στοιχεία την αποκάλυψη ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε πριν από το τραγικό τέλος του.

Οπως μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας επιβεβαιώνει στην έκθεσή του ότι η Γαρυφαλλιά έφερε τραύματα που δείχνουν, χωρίς αμφιβολία, ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον δολοφόνο της πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι μώλωπες στο μάτι της κοπέλας φέρεται να έχουν προκληθεί από τα χτυπήματα του 30χρονου και όχι από την πτώση της στα βράχια και πλέον μένει να τεκμηριωθεί πώς προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, μετά την 48ωρη προθεσμία που ελήφθη για την απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, «έπαιξε το χαρτί» της ψυχικής ασθένειας.

Οπως υποστήριξε, υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του ελάμβανε αγωγή, την οποία όμως είχε διακόψει.

Ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για μακροχρόνια ψυχική νόσο του 30χρονου, επικαλούμενος μάλιστα αποδεικτικά έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς, τα οποία και θα προσκομίσει –όπως είπε– στις αρχές.

«Εχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης. «Εχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο (…) Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», ανέφερε και γνωστοποίησε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο αυτό επηρέασε τη συμπεριφορά του 30χρονου.

Ο ισχυρισμός ότι το άγριο έγκλημα στη Φολέγανδρο έχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο προκάλεσε την οργή του συνηγόρου της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση στον δικηγόρο του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή, προσπαθώντας να παραπλανήσει εισαγγελείς, δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...