352
Η Σουζάν Ιτον σε παλαιότερη φωτογραφία | Facebook

Ιατροδικαστές για την αμερικανίδα βιολόγο στην Κρήτη: «Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 18:14
Η Σουζάν Ιτον σε παλαιότερη φωτογραφία
|Facebook

Ιατροδικαστές για την αμερικανίδα βιολόγο στην Κρήτη: «Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 18:14

Για εγκληματική ενέργεια κάνουν πλεόν λόγο οι Αρχές σχετικά με την υπόθεση θανάτου της 60χρονης Σουζάν Ιτον, της αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη, η σορός της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη σύψη μέσα σε τούνελ, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει.

Η εξέταση που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης στο Ρέθυμνο Στ. Μπελιβάνη και Αντ. Παπαδομανωλάκη έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ότι της έφραξαν στόμα και μύτη.

Η σορός, σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, δεν φέρει τραύματα από σφαίρα ή άλλο αντικείμενο. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν και σε ακτινολογική εξέτασή της.

Ωστόσο, επειδή η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, θα συνεχιστεί η διερεύνηση του περιστατικού με ιστολογικές και άλλες εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση από τους ιατροδικαστές διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες.

Αστυνομικοί στην περιοχή των ερευνών – Cretalive

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, το οποίο απέχει 10 χλμ από το Κολυμπάρι Χανίων, σε ξενοδοχείο του οποίου διέμενε η επιστήμονας.

Παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) την μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο και να την καλύψει με ένα πανί.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό. Στο στόμιο της τρύπας υπήρχε μία παλέτα, μάλλον για την αποτροπή ατυχήματος.

Οπως λένε οι Αρχές, η πρόσβαση στο τούνελ δεν είναι εύκολη και η είσοδός του είναι κρυμμένη. Πρέπει δηλαδή να γνωρίζει κάποιος καλά την περιοχή για να πάει εκεί.

Η Σουζάν Ιτον βρισκόταν στην Κρήτη για να συμμετέχει σε επιστημονικό συνέδριο. Ζούσε στη Γερμανία, όπου εργαζόταν στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ.

Η Σουζάν Ιτον στο εργαστήριο – Cretalive

Βίντεο από το τούνελ όπου βρέθηκε η σορός:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...