643
Σκύλοι με ρούχα φορητού κλιματισμού έτοιμοι για βόλτα! | REUTERS/Issei Kato

Ιαπωνία: Σκύλοι και γάτες φορούν ρούχα με… κλιματισμό για τον καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 14:01
Σκύλοι με ρούχα φορητού κλιματισμού έτοιμοι για βόλτα!
|REUTERS/Issei Kato

Ιαπωνία: Σκύλοι και γάτες φορούν ρούχα με… κλιματισμό για τον καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 14:01

Ο καύσωνας που πλήττει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα την Ιαπωνία, ανάγκασε όσους έχουν σκύλο ή γάτα να αναζητήσουν λύσεις για να δροσιστούν τα κατοικίδιά τους. Μάλιστα, μία νέα πατέντα ήρθε για να κερδίσει τις εντυπώσεις και παράλληλα να δροσίσει τα ζώα.

Πρόκειται για τον φορητό ανεμιστήρα που προσαρμόζεται πάνω σε ένα λεπτό, διχτυωτό ρούχο που φορά το ζώο και το δροσίζει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως γράφει ο Guardian.

Το Cool Dog, που παρά το όνομά του, φοριέται και σε γάτες, δημιουργήθηκε με πρότυπο τα μπουφάν με ανεμιστήρα που προορίζονται για εργάτες οικοδομών στην Ιαπωνία, αλλά και άλλων επαγγελματιών που περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε εξωτερικούς χώρους και μέσα στη ζέστη.

Ο πεντάχρονος γάτος απολαμβάνει τη δροσιά του κλιματιστικού στα ρούχα του / REUTERS/Issei Kato

Η Ρέι Ουζάουα, πρόεδρος της εταιρείας ρούχων εγκυμοσύνης Sweet Mommy, η οποία εμπνεύστηκε τα Cool Dog, είπε ότι η ιδέα της ήρθε, όταν είδε πόσο κουράστηκε το τσιουάουά της όταν το έβγαλε βόλτα.

Η Μάμι Κουμαμότο, η οποία έχει ένα κανίς που ονομάζεται Πουρίν και ένα τεριέ που ονομάζεται Μόκο, ανέφερε ότι προσπάθησε να κρατήσει τα κατοικίδιά της δροσερά χρησιμοποιώντας συσκευασίες ξηρού πάγου κατά τη διάρκεια της βόλτας, «αλλά είναι πιο εύκολο να βγάλω βόλτα τα σκυλιά μου απλά με έναν ανεμιστήρα στην πλάτη», τόνισε η ίδια.

Η συσκευή έγινε διαθέσιμη για πρώτη φορά στις αρχές Ιουλίου και η Sweet Mommy έχει λάβει περίπου 100 παραγγελίες για το προϊόν, είπε η Ουζάουα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by おねこさま/ONEKOSAMA おいぬさま/OINUSAMA (@onekosamaofficial)

Κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικά μεγέθη και η τιμή της είναι 9.900 γιέν (περίπου 75 ευρώ).

Κάποιοι, πάντως, αντέδρασαν στο νέο γκάτζετ. Ενας χρήστης του YouTube σχολίασε κάτω από βίντεο ότι «είναι ντροπή. Αυτό είναι βασανιστήριο για τα ζώα. Δεν είναι φυσιολογικό». Ενας άλλος, πάλι, υποστήριξε ότι «τα ζώα δεν χρειάζονται τέτοιου είδους συσκευές για να δροσιστούν».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα σκυλιά και οι γάτες φαίνεται όχι απλώς να αποδέχονται τα ρούχα με τον φορητό κλιματισμό, αλλά και να τα απολαμβάνουν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...