215
Η Κιμ Τανάκα, η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στον κόσμο, πέθανε στα 119 της χρόνια | REUTERS

Ιαπωνία: Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο σε ηλικία 119 ετών

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 15:28
Η Κιμ Τανάκα, η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στον κόσμο, πέθανε στα 119 της χρόνια
|REUTERS

Ιαπωνία: Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο σε ηλικία 119 ετών

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 15:28

Η Κιμ Τανάκα γεννήθηκε το 1903, όταν η Ιαπωνία εξελισσόταν σε μεγάλη δύναμη παγκοσμίως. Ήταν το έβδομο από τα εννέα παιδιά της οικογένειας. Παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών και διηύθυνε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ενός μαγαζιού με νουντλς. Ο σύζυγός της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει πριν από την ημέρα του γάμου τους, πολέμησε στον Δεύτερο Σινο-Ιαπωνικό Πόλεμο το 1937, ενώ ο γιος της πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτος από τη Σοβιετική Ένωση.

Η Τανάκα επρόκειτο να λάβει μέρος στη λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά η πανδημία του κορονοϊού δεν της το επέτρεψε. Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε γηροκομείο όπου αφιέρωνε πολύ από τον χρόνο της, στα μαθηματικά και τη ζωγραφική.

Με τον θάνατό της παραδίδει τον «τίτλο» της, στην μόλις ενός έτους νεότερη, γαλλίδα Λουσίλ Ραντόν που φέτος φτάνει τα 118 της χρόνια.

Η Ιαπωνία έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στον κόσμο. Περισσότερο από το ένα τέταρτο της κοινωνίας είναι ηλικίας 65 ετών και άνω. Το μεγάλο προσδόκιμο ζωής φαίνεται ότι οφείλεται στην καλή διατροφή, την υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί ηλικιωμένοι συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τα τελευταία τους χρόνια.

Ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει καταγραφεί στην ιστορία, παραμένει η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών, το 1997.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...