374
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξή της στο Acrion 24 | ΥοuΤube

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «καρφώνει» Βαξεβάνη και Τσίπρα για την υπόθεση Νovartis [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 16:39
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξή της στο Acrion 24
|ΥοuΤube

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «καρφώνει» Βαξεβάνη και Τσίπρα για την υπόθεση Νovartis [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 16:39

Απανωτά «καρφιά» τόσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον κατηγορούμενο σήμερα για τέσσερα κακουργήματα, εκδότη-δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, επεφύλαξε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, για την υπόθεση της Νοvartis.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως «μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της».

«Ηταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το “Documento” του κ. Βαξεβάνη, το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, καταθέσεις ενώπιον της κυρίαςΤουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς. Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία.

»Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα, αυτές οι καταθέσεις δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια.

»Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας», περιέγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Αυτό -τόνισε- «είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας που σημαίνει:

»Πρώτον ότι ο εισαγγελικός λειτουργός, που υποτίθεται ότι δρα ανεξάρτητα και παίρνει καταθέσεις, διαθέτει το περιεχόμενο των καταθέσεων πριν αυτές δοθούν και συνταχθούν, ότι το διοχετεύει μέσω ενός μηχανισμού σε μια όχι απλώς φιλοκυβερνητική, αλλά κυβερνητική εφημερίδα, και ότι η εφημερίδα βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν η στιγμή της διαδήλωσης για την επερχόμενη συμφωνία για το όνομα της γείτονος χώρας».

«Τότε λοιπόν που ήταν στριμωγμένη η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε ως διά μαγείας το “Documento” του κ. Βαξεβάνη να πει “έχουμε αυτές τις καταθέσεις”. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα σε ένα κράτος δικαίου και δεν τα κάνει δημοσιογράφος, τα κάνει ενδεχομένως ο εντεταλμένος και εν προκειμένω ο συνεργάτης της συγκεκριμένης κυβέρνησης», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Ομολογώ ότι κανένας μέχρι σήμερα δημοσίως δεν έχει εκφράσει με τόση διαύγεια την ουσία και την απόδειξη της Σκευωρίας Novartis», σχολίασε για τη συνέντευξη Κωνσταντοπούλου ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News