244
Ο χειμώνας θα είναι εύκολος για την Χόλι | Katmai National Park & Preserve

Η Χόλι είναι η πιο χοντρή αρκούδα στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 14:01
Ο χειμώνας θα είναι εύκολος για την Χόλι
|Katmai National Park & Preserve

Η Χόλι είναι η πιο χοντρή αρκούδα στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 14:01

Την ώρα που οι αρκούδες της Αλάσκας τρώνε του σκασμού για να περάσουν το χειμώνα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ψηφίζουν για το ποια θα κατάφερε να πάρει τα περισσότερα κιλά.

Η Εβδομάδα Χοντρής Αρκούδας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους υπεύθυνους στο Εθνικό Δρυμό Κατμάι στην Αλάσκα.

Στο ποτάμια του δρυμού ζουν εκατοντάδες αρκούδες που κάθε φθινόπωρο τρώνε όσους περισσότερους σολομούς μπορούν. Μοναδικός στόχος να πάρουν βάρος για να περάσουν τους μήνες της χειμέριας νάρκης. Ως την άνοιξη θα χάσουν δεκάδες κιλά από τα κιλά που πήραν.

Ο Δρυμός κάθε χρόνο ζητά από το κοινό να ψηφίσει ποια αρκούδα έφαγε περισσότερο. Η ανταπόκριση από το 2015, όταν καθιερώθηκε ο διαγωνισμός, είναι όλο και μεγαλύτερη – εξάλλου για κάτι τέτοια φτιάχτηκε το Ιντερνετ!

Φέτος νικήτρια στις προτιμήσεις των 187.000 ψηφοφόρων ήταν η αρκούδα αριθμός 435 του μητρώου, η Χόλι. Κατατρόπωσε εύκολα την αντίπαλό της, την Λέφτι, με 17.500 ψήφους έναντι 3.600.

Η αλήθεια είναι, γράφει το New York, ότι η Χόλι ξεχώρισε από νωρίς. Στο Twitter είχε ανέβει προ ημερών ένα βίντεο που την έδειχνε να κάθεται στην όχθη ενός ποταμού και να ξύνει την κοιλιά της.

Η Χόλι είναι, σύμφωνα με τον κατάλογο του Δρυμού, μια μεσαίου μεγέθους καφέ αρκούδα, με τρίχωμα που σκουραίνει το φθινόπωρο. Εχει γεννήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ενώ το 2015 είχε «υιοθετήσει» ένα αρκουδάκι που το εγκατέλειψε η μητέρα του, μια πολύ σπάνια πράξη.

Φέτος ήταν μόνη και έτσι αφιερώθηκε αποκλειστικά στο φαγητό ενόψει του χειμώνα, εξηγούν οι υπεύθυνοι του Δρυμού, αν και δεν αποκλείουν να περιμένει μικρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...