816
Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να καλείται τις επόμενες ημέρες να δώσει εξηγήσεις για καταγγελία απόπειρας βιασμού | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η ώρα του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη; Τι λένε οι φάκελοι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 10:24
Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να καλείται τις επόμενες ημέρες να δώσει εξηγήσεις για καταγγελία απόπειρας βιασμού
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η ώρα του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη; Τι λένε οι φάκελοι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 10:24

Μία ταξιθέτρια, δύο ακόμη ηθοποιοί και μια πρώην μαθήτρια του Πέτρου Φιλιππίδη έρχονται να προστεθούν στις Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, που προχώρησαν προ ημερών σε επίσημη καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για τον γνωστό πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη.

Πλέον, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», ο φάκελος με τις καταγγελίες σε βάρος του έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία εξέτασης των προσώπων που υπογράφουν τις καταγγελίες και των μαρτύρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και τουλάχιστον μία απόπειρα βιασμού – υπόθεση για την οποία ο ηθοποιός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς αφορά αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οπως αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμα το «Πρώτο Θέμα», η ταξιθέτρια στο θέατρο του Πέτρου Φιλιππίδη, με τα αρχικά Ν.Μ., περιγράφει στην καταγγελία της ότι την είχε ξεχωρίσει και της ζητούσε να πηγαίνει στο καμαρίνι του.

Οπως καταγγέλλει η Ν.Μ. η σεξουαλική της παρενόχληση από τον ηθοποιό ξεκίνησε με ένα χάιδεμα στο χέρι, πίσω από την κουρτίνα της σκηνής – κάτι που την ξάφνιασε. Εκείνος φέρεται να την καθησύχασε και να μην επέμεινε, συνέχισε όμως να τη φλερτάρει.

Μία ημέρα που είχε κληθεί στο καμαρίνι του και μάζευε τα ρούχα, αυτός φέρεται να έκανε κάτι το οποίο την ανάγκασε να βγει αμέσως έξω. «Πού πας;» τη ρώτησε στον διάδρομο στενή συνεργάτιδα του ηθοποιού, χωρίς να πάρει απάντηση από τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, ο Πέτρος Φιλιππίδης έφθασε στο σημείο να της προσφέρει κάποιο ρόλο με αντάλλαγμα συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη. Η ταξιθέτρια τελικά ενέδωσε, και με τη συναίνεσή της είχε τακτική σεξουαλική επαφή με τον ηθοποιό για διάστημα ενός μήνα, όμως ρόλο δεν πήρε ποτέ.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά την ηθοποιό Λ.Μ., η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο. Οπως υποστήριξε η ίδια, την απομόνωσε, άρχισε να της χαϊδεύει τα μαλλιά και της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά. Οταν εκείνη προσπάθησε να φύγει τρέχοντας, διαπίστωσε ότι οι πόρτες του θεάτρου ήταν κλειδωμένες.

Οπως και στην περίπτωση της ταξιθέτριας, και στη συγκεκριμένη δεν ασκήθηκε βία.

Η τρίτη καταγγελία έχει γίνει από την Α.Μ., την οποία φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά τον Ιούλιο του 2008, επιχειρώντας να της κατεβάσει το παντελόνι.

Οι καταγγελίες για τον Φιλιππίδη ξεκινούν από το 1994 και φτάνουν στα τελευταία χρόνια και εκτός από ηθοποιούς και ταξιθέτριες, περιλαμβάνουν ακόμη και παλιές του μαθήτριες. Μία από αυτές είναι η Μ.Θ. που ως ενήλικη πήγε να δει τον παλιό της καθηγητή στην παράσταση «Ο ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θέλησε να τον συγχαρεί μετά το τέλος του έργου και ο ηθοποιός φέρεται να της είπε να τον περιμένει για να τα πουν με την ησυχία τους.

Οπως κατήγγειλε η ίδια, την ώρα που συζητούσαν ο Πέτρος Φιλιππίδης της άνοιξε το πουκάμισο σοκάροντάς τη με την κίνησή του αυτή. Η κοπέλα τον έβρισε, γύρισε την πλάτη της και έφυγε, ενώ ο ηθοποιός τής έδειξε τον δρόμο για το ασανσέρ, έχοντας μάλλον πάρει το μήνυμα.

Η πιο σοβαρή μέχρι στιγμής καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη (η οποία δεν έχει κατατεθεί στο ΣΕΗ) αφορά πασίγνωστη ηθοποιό με τα αρχικά Α.Γ.

Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2014 στην Αθήνα, δεν έχει παραγραφεί και θα διενεργηθεί τακτική ανάκριση για πράξη κακουργηματικού βαθμού, όπως είναι η απόπειρα βιασμού.

«Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!” , είπε. Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Ανοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του.

»Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό όμως άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Επεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο!”», αναφέρει στη σοκαριστική περιγραφή της…

Μία ακόμη γυναίκα φέρεται να κατηγορεί ανοικτά τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Μίντζιας, περιέγραψε (εδώ) το περιστατικό στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λέγοντας ότι η πελάτισσά του κλήθηκε από τον ηθοποιό –τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά «φωτογράφισε»– να συναντηθούν στο σπίτι του για δουλειά.

Σε κάποια στιγμή της συνάντησής τους, ο ηθοποιός πήγε την κουβέντα σε πολύ πιο προσωπικό επίπεδο και τότε εκείνη επιχείρησε να φύγει από το σπίτι. Οι πόρτες όμως ήταν κλειδωμένες και στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε, βίωσε έναν ολοκληρωμένο βιασμό από τον δράστη, πριν αυτός την αφήσει να φύγει.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ετοιμάζει την απολογία του, έχοντας στο πλευρό του 54 μάρτυρες προς υπεράσπισή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...