518
Η Σνοουντόνια στην Ουαλία, δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία για πολλούς Λονδρέζους | Wikipedia

Η βρετανική επαρχία ξεσηκώθηκε λόγω κορονοϊού: «Λονδρέζοι, γυρίστε σπίτια σας»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 20:36
Η Σνοουντόνια στην Ουαλία, δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία για πολλούς Λονδρέζους
|Wikipedia

Η βρετανική επαρχία ξεσηκώθηκε λόγω κορονοϊού: «Λονδρέζοι, γυρίστε σπίτια σας»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 20:36

H βρετανική επαρχία ξεσηκώνεται -και οι «επαναστάτες» έχουν μια πολύ καλή αιτία για την εξέγερσή τους.

Κάτοικοι της Ουαλίας κατηγορούν «πρωτευουσιάνους» όπως τον διάσημο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ ότι δεν σέβονται την καραντίνα, μετακινούμενοι ασκόπως εντός της επικρατείας και (πιθανώς) μεταφέροντας τον κορονοϊό από μέρος σε μέρος.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δέκα άτομα από το Λονδίνο ταξίδεψαν πάνω από 400 χλμ. από το Λονδίνο στην δημοφιλή περιοχή Σνοουντόνια της Ουαλίας, προκειμένου… να κάνουν πεζοπορία σε ένα από τα ορεινότερα σημεία του Νησιού.

Το γκρουπ των πεζοπόρων εντοπίστηκε μετά από αναφορές και εστάλη με συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους για παραβίαση των άσκοπων μετακινήσεων και των γενικότερων μέτρων της καραντίνας.

Η ομάδα ταξίδεψε με δύο ξεχωριστά οχήματα και έφτασε την Κυριακή το μεσημέρι στο ορεινό Εθνικό Πάρκο στη Βόρεια Ουαλία.

Εκεί τους περίμενε η αστυνομία διατάζοντάς τους να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους αμέσως, συνοδεύοντας τους μάλιστα (για τον φόβο των Ιουδαίων…) μέχρι την έξοδο της εθνικής οδού με προορισμό το Λονδίνο.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό που συνέβη πριν μερικά 24ωρα, το προσωπικό ενός ξενοδοχείου προκάλεσε καβγά με έναν άνδρα που έκανε άλλα 300 χλμ. από το σπίτι του στη Βόρεια Βρετανία, προκειμένου να κάνει πεζοπορία στη Σνοουντόνια.

Ο άνδρας μάλιστα υπήρξε προκλητικός, ισχυριζόμενος στο προσωπικό του ξενοδοχείου ότι οι «κρατικοί κανονισμοί δεν ισχύουν γι’ αυτόν».

Μια ένοπλη αστυνομική μονάδα του Τσέσαϊρ εντόπισε το αυτοκίνητό του και τον σταμάτησε στον αυτοκινητόδρομο Α55 αναγκάζοντάς τον επίσης να επιστρέψει στο σπίτι του.

Οπως τονίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, πολλοί κάτοικοι των περιοχών εκτός Λονδίνου ζητούν αυστηρότερα μέτρα κατά της μετακίνησης ανθρώπων στα εξοχικά τους, για να περάσουν εκεί την περίοδο της απομόνωσης, κάνοντας διακοπές.

Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών κατηγορούνται από περίοικους ότι μετέβησαν στα εξοχικά τους μέσα στη νύχτα… σαν τους κλέφτες, με τις τοπικές αρχές να ζητούν να γίνονται μπλόκα στους δρόμους, για να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Προ ημερών, οι κάτοικοι της Κορνουάλης ξεσηκώθηκαν κατά του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του από το Λονδίνο, όπου μένουν και να μετακομίσει στο, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών, σπίτι τους στην Κορνουάλη.

Οπως είπε ο ίδιος, θέλησε με τον τρόπο αυτό «να απομονωθεί» με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση του σεφ προκάλεσε τον θυμό των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν ότι μπορεί να έχουν φέρει μαζί τους τον κορονοϊό από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, οι γείτονες του τού ζητούν «να ξεκουμπιστεί από την Κορνουάλη», ενώ σε περίπτωση που δεν το κάνει, τον απειλούν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τη διεύθυνσή του.

Τα μηνύματα των ντόπιων προς τον Γκόρντον Ράμσεϊ δημοσιεύει η βρετανική ταμπλόιντ και αποτυπώνουν τον γενικότερο θυμό προς τον βρετανό σεφ.

«Αυτό το σκατό να ξεκουμπιστεί μαζί με την οικογένειά του από την Κορνουάλη», λέει ένας, ενώ ένας δεύτερος προσθέτει:

«Οι φραγκάτοι με τα εξοχικά νομίζουν ότι επειδή έχουν λεφτά, έχουν και ανοσία στον ιό και στους κανόνες. Είναι αλαζόνες. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φαίνεται ποιοι είναι οι σάπιοι».

Ωστόσο, φίλος της οικογένειας Ράμσεϊ είπε στη MailOnline: «Η οικογένεια του Γκόρντον θεωρεί το σπίτι της στην Κορνουάλη ως το οικογενειακό και όχι το εξοχικό σπίτι της. Πάντα μένουν σε αυτό όταν ο Γκόρντον τελειώνει τα τηλεοπτικά του γυρίσματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...