173
Στιγμιότυπο από τη διαδικασία στη Βουλή | INTIMENEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Βουλή ψήφισε τη συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου περί ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 20:44
Στιγμιότυπο από τη διαδικασία στη Βουλή
|INTIMENEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Βουλή ψήφισε τη συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου περί ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 20:44

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου η Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου περί οριοθέτησης των μεταξύ τους ΑΟΖ, όπως είχε εγκριθεί και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η συμφωνία περί ΑΟΖ με την Ιταλία.

Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου όμως ούτε καταψήφισαν ούτε υπερψήφισαν αλλά περιορίστηκαν στο να δηλώσουν «παρόντες»!

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής (178 ΝΑΙ) και κατά της συμφωνίας ψήφισαν οι βουλευτές των ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25 (26 ΟΧΙ).

Απουσίαζαν 15 βουλευτές, εκ των οποίων οι δύο είναι βουλευτές της ΝΔ και οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παραπάνω έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάχθηκαν με τις κομματικές θέσεις.

Συγκεκριμένα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας απουσίασαν για λόγους υγείας ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης και ο βουλευτής Πρεβέζης Στέργιος Γιαννάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν λόγω κωλύματος ή ασθενείας οι βουλευτές Λάρισας Αννα Βαγενά, Α’ Θεσσαλονίκης Χρ. Γιαννούλης, Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Ζουράρις, Καρδίτσας Σπ. Λάππας και Χίου Α. Μιχαηλίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...