353
| CreativeProtagon

Μέσι – Ρονάλντο: Η τελευταία παρτίδα δύο θρύλων

Sportscaster Sportscaster 20 Νοεμβρίου 2022, 20:28

Μέσι – Ρονάλντο: Η τελευταία παρτίδα δύο θρύλων

Sportscaster Sportscaster 20 Νοεμβρίου 2022, 20:28

Είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της γενιάς τους, οι κυρίαρχοι των γηπέδων την τελευταία 15ετία, έχουν μοιραστεί 12 «Χρυσές Μπάλες» (επτά ο Μέσι, πέντε ο Ρονάλντο) και έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα – εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η προσωποποίηση του ανταγωνισμού στα σπορ. Οι fans του ενός είναι haters του άλλου.

Αγωνίστηκαν για πολλά χρόνια στο ίδιο πρωτάθλημα, το ισπανικό, ως ηγέτες δυο μισητών αντιπάλων: της Ρεάλ Μαδρίτης ο Πορτογάλος, της Μπαρτσελόνα ο Αργεντινός. Τους χωρίζει μια σειρά από ρεκόρ που και οι δύο διεκδίκησαν και κατέρριψαν. Αλλά, σε πείσμα των πολλών, που πιστεύουν ότι είναι ορκισμένοι εχθροί, οι σχέσεις τους είναι φιλικές. Αμοιβαίας εκτίμησης, σεβασμού και αλληλοθαυμασμού.

Εκατομμύρια φίλαθλοι ήλπιζαν να τους απολαύσουν κάποτε ως συμπαίκτες. Δεν συνέβη ούτε όταν αποχώρησαν από τη La Liga για άλλες πολιτείες. Δεν χώρεσαν στην ίδια ομάδα. Σπανίως χωρούν και στις ίδιες φωτογραφίες. Θα τους δεις μαζί, δίπλα-δίπλα, είτε στις τελετές απονομής της «Χρυσής Μπάλας», είτε στα clasico της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα.

Η εικόνα τους να παίζουν σκάκι ο ένας απέναντι στον άλλον πάνω σε ένα βαλιτσάκι γαλλικού οίκου μόδας ήταν λογικό να γίνει viral. Η διαφημιστική καμπάνια προσέφερε στον κόσμο ένα στιγμιότυπο που, πέρα από τη σπανιότητά του, είναι συμβολικό.

Ρονάλντο και Μέσι θα παίξουν στο τελευταίο τους Παγκόσμιο Κύπελλο, του Κατάρ, την τελευταία παρτίδα του ιστορικού ανταγωνισμού τους, διεκδικώντας στη δύση της καριέρας τους το μέγα τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή τους. Δεν είναι σίγουρο πως θα το κερδίσει κάποιος από τους δύο, είναι όμως βέβαιο ότι δεν γίνεται να το σηκώσουν και οι δύο. Η πιθανότητα ενός τελικού Πορτογαλίας – Αργεντινής έχει εξάψει τη φαντασία κάθε πραγματικού φίλου του ποδοσφαίρου. Θα είναι η τελική αναμέτρηση των δυο κορυφαίων παικτών της εποχής μας.

Οι δυο θρύλοι, που μοιράστηκαν την κοινή τους φωτογραφία στο Διαδίκτυο με την ίδια λεζάντα («Victory is a state of mind»), έχουν κάτι ακόμη να τους συνδέει – εκτός από το απωθημένο τους: στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες τους σε Μουντιάλ (2006, 2010, 2014, 2018) δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε νοκ-άουτ αγώνα. Απίστευτο για το δικό τους μέγεθος, όμως αληθινό. Αραγε, μπορεί σε αυτή την τελευταία παρτίδα κάποιος από τους δύο να κάνει «ματ»;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...