925
Ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα στις δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης | Μega

Η σύζυγος Λύτρα «δέχθηκε 30 μπουνιές, τη συγγνώμη ακολούθησαν συμπεριφορές τραμπουκισμού»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 17:43
Ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα στις δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης
|Μega

Η σύζυγος Λύτρα «δέχθηκε 30 μπουνιές, τη συγγνώμη ακολούθησαν συμπεριφορές τραμπουκισμού»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 17:43

Σε σειρά βαρύτατων καταγγελιών κατά του Απόστολου Λύτρα για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου στο σπίτι τους στον Γέρακα, προέβη ο δικηγόρος της συζύγου του ποινικολόγου, Θέμης Σοφός.

Αφού πρώτα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εντολέας του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της την Κυριακή -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσα στο αυτοκίνητο δέχθηκε περισσότερες από 30 μπουνιές-  ο κ. Σοφός εξέφρασε τη λύπη του για αυτό που έχει συμβεί, που όπως είπε, «προσβάλλει όλο το νομικό κόσμο», ενώ διέψευσε ότι ζήτησε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων του Απόστολου Λύτρα, λέγοντας ότι ο μηνυτής δεν έχει αυτή τη δυνατότητα βάσει των όσων προβλέπει η δικονομία.

Αυτό που έκανε η πλευρά της 37χρονης δικηγόρου, είπε ο Θέμης Σοφός, ήταν, όπως προβλέπεται, να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης  όταν η πρώην σύζυγός με την κόρη του Απόστολου Λύτρα πήγαν στο σπίτι όπου μένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο Γέρακα προκειμένου, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ποινικολόγου, να πάρουν ρούχα του και χρήματα.

«Είδαμε -παρατήρησε ο κ. Σοφός-  μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με συμμόρφωση στους όρους. Και διερωτώμαι, έχει απαγορευτεί η μετοίκηση, εφόσον έχεις κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον θέλεις να πάρεις πράγματα, τα οποία σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν καταθέτεις αίτημα στη ανακρίτρια;».

«Έχουμε φτάσει σε απύθμενα βάθη θράσους. Οι 30 μπουνιές στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της  και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά, για Βαλκάνιους…», πρόσθεσε με απογοήτευση ο κ. Σοφός, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο θέμα της σκάλας:

«Θέλω να προσθέσω κάτι για την περίφημη σκάλα. Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες’, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ‘Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος’».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Nωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Open o κ. Σοφός, κατήγγειλε ότι η  Σοφία Πολυζωγοπούλου έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στο Viber στην οποία είναι μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

Η ομαδική συνομιλία του viber δημιουργήθηκε από τον επί 7 χρόνια συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα, Γιώργο Κριεμάδη, με σκοπό να διευθετηθούν κάποια προβλήματα του δικηγορικού γραφείου όπως φαίνεται από τα μηνύματα που εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA και η εκπομπή του Live News.

Σε ένα από αυτά ο κ. Κριεμάδης απευθύνεται στο ζευγάρι γράφοντας: «Αποφασίσατε να χρίσετε κάτι […] έχετε κάνει μια αυτοκρατορία που έχει ευθύνες […] Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί».

Όπως γίνεται σαφές μέσα από την συνομιλία υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί.

Στην συνέχεια της συνομιλίας παρεμβαίνει ο κ. Λύτρας με ένα μήνυμά του, όπου αναφέρει: «Γιώργο προσπαθούν τα παιδιά μου να μιλήσουν με την Σοφία να πάνε στο γραφείο να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το Γραφείο και δεν απαντάει».

Μετά από αυτά το μηνύματα η κόρη του Απόστολου Λύτρα από τον πρώτο γάμο, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου και ο δικηγόρος συνεργάτης από το γραφείο του κ. Λύτρα βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στον Γέρακα.

Όπως υποστήριξε ο Θέμης Σοφός, η προσέγγιση μέσω μηνυμάτων όσο και η παρουσία της πρώην συζύγου Λύτρα στο σπίτι στον Γέρακα αποτελούν παράβαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα.

Στο γκρουπ , είπε ο δικηγόρος, «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ’ εντολήν του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφό, το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κυρίας Πολυζωγοπούλου να ζητάει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν.

«Εκείνη την ώρα» , ανέφερε, «επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό».

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων», επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...