288
Η Λόρεν στο «La vita davanti a sé», την πρώτη ταινία της ύστερα από 11 χρόνια απουσίας από το σινεμά | Netflix/Palomar

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στα 86 της στη μεγάλη οθόνη

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 14:21
Η Λόρεν στο «La vita davanti a sé», την πρώτη ταινία της ύστερα από 11 χρόνια απουσίας από το σινεμά
|Netflix/Palomar

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στα 86 της στη μεγάλη οθόνη

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 14:21

Με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία του γιου της, η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη έπειτα από 11 χρόνια απουσίας.

Η 86χρονη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία «The life ahead» («Η ζωή μπροστά σου») που σκηνοθετεί ο γιος της, Εντουάρντο Πόντι.

Η Λόρεν υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, πρώην πόρνη και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και της κόλασης του Αουσβιτς, που μεγαλώνει τα παιδιά όσων συναδέλφων της δεν τα κατάφεραν να επιβιώσουν. Με ένα από αυτά, τον 12χρονο Μόμο από τη Σενεγάλη, τη δένει ισχυρός δεσμός μητρικής αγάπης.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρομέν Γκαρί, του 1975, και αποτελεί τη δεύτερη μεταφορά του στον κινηματογράφο. Η πρώτη έγινε το 1977, με πρωταγωνίστρια τη Σιμόν Σινιορέ και σκηνοθεσία του Ισραηλινού Μοσέ Μιζραχί, η οποία κέρδισε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, έναν χρόνο αργότερα. Η ταινία είχε τίτλο «Μαντάμ Ρόζα».

Ο Εντουάρντο Πόντι δήλωσε ότι η δική του εκδοχή διαφέρει σε πολλά σημεία από την ταινία του 1977 και ότι είναι πολύ χαρούμενος που τη γύρισε με τη μητέρα του. «Ο ρόλος τής δίνει την ευκαιρία να επιδείξει υποκριτικές ικανότητες που δεν έχει δει κανείς πριν. Η Σοφία Λόρεν δεν έχει παίξει ποτέ ρόλους στους οποίους χάνει το μυαλό της και παραλύει πνευματικά».

Ο Εντουάρντο Πόντι και η μητέρα του, Σοφία Λόρεν, σε τελετή βραβείων στη Ρώμη, το 2014 (EPA)

Η ταινία αποτελεί παραγωγή του Netflix και θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του, έναν μήνα μετά την κινηματογραφική παγκόσμια πρεμιέρα της στη Ρώμη, τον Οκτώβριο.

Η Λόρεν δήλωσε ενθουσιασμένη που συμμετείχε στο φιλμ του 46χρονου γιου της και συμπλήρωσε ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται της θύμισε πολύ τη δική της μητέρα. Είναι η τρίτη ταινία στην οποία συνεργάζεται με τον γιο της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...