236
Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα πυροβόλα M777 Howitzer που παρέλαβαν από τη Δύση προκειμένου να μπορέσουν να απωθήσουν τους Ρώσους | Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

Στη Μαύρη Θάλασσα και νέο ρωσικό πολεμικό πλοίο με πυραύλους Kalibr

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 17:47
Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα πυροβόλα M777 Howitzer που παρέλαβαν από τη Δύση προκειμένου να μπορέσουν να απωθήσουν τους Ρώσους
|Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

Στη Μαύρη Θάλασσα και νέο ρωσικό πολεμικό πλοίο με πυραύλους Kalibr

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 17:47

Ενα ρωσικό πολεμικό πλοίο ικανό να εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr έπλευσε στη Μαύρη Θάλασσα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Νατάλια Γκουμενιούκ έκανε λόγο για νέες προετοιμασίες των δυνάμεων της Μόσχας προκειμένου να εξαπολύσουν νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στο ενεργειaκό δίκτυο της Ουκρανίας. «Είναι πολύ πιθανό η αρχή της εβδομάδας να σημαδευτεί από μια τέτοια επίθεση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας έπεφταν κάτω από το μηδέν, οι επανειλημμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί τις τελευταίες εβδομάδες άφησαν το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και διέκοψαν την παροχή ρεύματος και νερού σε εκατομμύρια πολιτών.

Ο ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο αυτή που πέρασε», καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα πλήγματα.

Στο Κίεβο, ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο προέτρεψε τους πολίτες να αποθηκεύουν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εν μέσω της πιθανότητας να συνεχιστούν τα μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος του πληθυσμού της πρωτεύουσας των τριών εκατομμυρίων κατοίκων ενδεχομένως να χρειαστεί να εκκενώσει την πόλη και να κατευθυνθεί σε μέρη όπου το ενεργειακό δίκτυο είναι λιγότερο επιρρεπές σε διακοπές λειτουργίας που προκαλούνται από τις πυραυλικές επιθέσεις.

Από την πλευρά της, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, η Ολένα Ζελέσνκα, έστειλε το μήνυμα ότι παρά τις επιθέσεις αυτές, σε πολιτικούς στόχους ουσιαστικά, οι συμπατριώτες της «κρατάνε» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...