447
Ο αμερικανός κροίσος Ελον Μασκ διάβασε το μήνυμα στο κινητό του και φοβήθηκε ότι μπήκε στο μάτι του Πούτιν | REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Η Ρωσία απειλεί τον Μασκ, και μάλιστα μέσω… Twitter!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 06:01
Ο αμερικανός κροίσος Ελον Μασκ διάβασε το μήνυμα στο κινητό του και φοβήθηκε ότι μπήκε στο μάτι του Πούτιν
|REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Η Ρωσία απειλεί τον Μασκ, και μάλιστα μέσω… Twitter!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 06:01

«Μας το παίζεις τρελίτσα, αλλά εμείς θα σε θεωρήσουμε υπεύθυνο» διαμήνυσαν μέσω Twitter οι Ρώσοι στον Ελον Μασκ, και ο Κροίσος πανικοβλήθηκε. Σε τέτοιον βαθμό κιόλας, που ανήρτησε στο πρόσφατο απόκτημά του (με κόστος αγοράς 44 δισ. δολαρίων) «ένα αινιγματικό όσο και αγωνιώδες μήνυμα» όπως έγραψε η Corriere della Sera: «Αν πεθάνω μυστηριωδώς, να ξέρεις ότι χάρηκα που σε γνώρισα».

To ρωσικό «απειλητικό μήνυμα» που τόσο τάραξε τον Μασκ απέστειλε συστημένο ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο φίλος του Πούτιν και επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos. Γιατί; Επειδή οι Ρώσοι θεωρούν υπεύθυνο τον αμερικανό Κροίσο για τον εφοδιασμό των Ουκρανών με τα τερματικά του δορυφορικού συστήματος Starlink – μάλιστα επικαλούνται και τη σχετική μαρτυρία κάποιου ουκρανού αξιωματικού.

Η Corriere προσέθεσε άφθονη αγωνία του μεσονυκτίου στην υπόθεση: «Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Ελον Μασκ πάγωσε το αίμα των 91,5 εκατομμυρίων ακολούθων του με την ανάρτησή του. Μέχρι και η μάνα του ανησύχησε, μέσω Twitter και αυτή. Εγραψε στον γιο της ότι τέτοια πράγματα δεν είναι αστεία και παίξε-γέλασε. Και εκείνος της απάντησε καθησυχαστικά, ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να παραμείνει ζωντανός».


Το θρίλερ συνεχίστηκε με άλλες αναρτήσεις, ακολούθων του Κροίσου. Ανησύχησαν και αυτοί για την υγεία του. Του έγραψαν μελοδραματικά λόγια, οπερετικά, του στυλ «δεν μπορείς να πεθάνεις, ο κόσμος σε χρειάζεται» κ.λπ. Τι να κάνει ο Μασκ, αναγκάστηκε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Η Corriere πρώτα έβαλε ερωτηματικό δίπλα στη λέξη «απειλές» και «ναρκισσισμός» και κατόπιν ανέφερε ότι ο Μασκ είπε στο κοινό του την ιστορία με το μήνυμα του Ρογκόζιν.

Στα πραγματολογικά στοιχεία της ιστορίας, τα οποία υπολείπονται σε συναισθήματα φόβου και αγωνίας αλλά υπερτερούν σε πολιτική αξία, συγκαταλέγεται η εκδοχή των Ρώσων. Ο Ραγκόζιν συνόδευσε τις «απειλές» με την πληροφορία ότι συνελήφθη από τους Ρώσους ο ουκρανός συνταγματάρχης Ντμίτρι Κορμιάνκοφ, διοικητής μίας μονάδας του ουκρανικού στρατού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα τερματικά του Starlink, τα οποία παρέσχε ο Μασκ στους Ουκρανούς, παραδόθηκαν στους Αζοφίτες της Μαριούπολης και σε ουκρανούς πεζοναύτες με σκοπό να διατηρούν τη διαδικτυακή επικοινωνία τους.

Συμπέρασμα: οι Ρώσοι στοχοποιούν τον Μασκ σαν προμηθευτή στρατιωτικού εξοπλισμού επικοινωνιών σε «ναζιστικές γκρούπες» της Ουκρανίας. Το ερώτημα είναι αν οι –μέσω Ραγκόζιν– «απειλές» τους θα πραγματοποιηθούν – και πώς θα πραγματοποιηθούν. Τελειώνοντας το κομμάτι του, ο συντάκτης του ιταλικού Μέσου, ο Μάσιμο Γκάτζι, έγραψε ότι λογικό είναι να ανησύχησε ο Κροίσος «έπειτα από τόσες περιπτώσεις εξαφανίσεων και δηλητηριάσεων [με δράστες τους Ρώσους]», και να έχει χάσει τον ύπνο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...