191
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βρετανία να σταματήσει να παροτρύνει την Ουκρανία να πλήξει ρωσικούς στόχους | REUTERS/Jorge Silva

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία: «Μην παροτρύνετε τους Ουκρανούς να μας χτυπήσουν, θα υπάρξει ‘‘ανάλογη απάντηση’’»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 19:14
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βρετανία να σταματήσει να παροτρύνει την Ουκρανία να πλήξει ρωσικούς στόχους
|REUTERS/Jorge Silva

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία: «Μην παροτρύνετε τους Ουκρανούς να μας χτυπήσουν, θα υπάρξει ‘‘ανάλογη απάντηση’’»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2022, 19:14

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Κρεμλίνο από τις παροτρύνσεις της Βρετανίας στις δυνάμεις του Ζελένσκι να συνεχίσουν τον πόλεμο, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στον στρατό του Πούτιν και προειδοποιεί ότι αν συνεχίσει, τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση».

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA  -το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Οι εκτιμήσεις του Κρεμλίνου, εξάλλου, όπως εκφράστηκαν και από τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είναι ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει στην Ουκρανία έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων, ενισχύοντας με στρατιωτικό υλικό τις ουκρανικές δυνάμεις.

Πάντως, σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων. Ο Χίπι παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι θα ήταν αποδεκτό για τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα για να επιτεθούν σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, ενώ προσέθεσε ότι τα πλήγματα για τη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού είναι ένα «απολύτως νόμιμο» μέρος του πολέμου. Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην Ουκρανία έναν μικρό αριθμό αντιαεροπορικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...