218
Η Κίτσαντ Σίγουελ θα αναλάβει επικεφαλής της ισχυρότερης αστυνομικής δύναμης του κόσμου | Nassau County PD

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 10:21
Η Κίτσαντ Σίγουελ θα αναλάβει επικεφαλής της ισχυρότερης αστυνομικής δύναμης του κόσμου
|Nassau County PD

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 10:21

Ο Ερικ Ανταμς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης, θα διορίσει μια γυναίκα στη θέση του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης, για πρώτη φορά στα 176 χρόνια της ιστορίας της, μετέδωσαν την Τρίτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ανταμς, ο οποίος είναι και ο ίδιος πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Πόλης της Νέας Υόρκης, θα συστήσει την Κίτσαντ Σίγουελ στους πολίτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κουίνς, σύμφωνα με το CNN.

«Η Κίτσαντ Σίγουελ είναι μια αποδεδειγμένη πολέμιος του εγκλήματος με την εμπειρία και τη συναισθηματική νοημοσύνη να παρέχει τόσο την ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι Νεοϋορκέζοι όσο και τη δικαιοσύνη που τους αξίζει», ανέφερε ο Ανταμς σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η Σίγουελ είναι μια βετεράνος με εμπειρία 23 χρόνων στο αστυνομικό τμήμα της Κομητείας Νασάου, στη Νέα Υόρκη, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής του.

Θα γίνει η τρίτη αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αφροαμερικανικής καταγωγής.

Ο σημερινός αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντέρμοτ Σία, είχε διοριστεί το 2019 από τον απερχόμενο δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Καλωσορίζουμε την αρχηγό Σίγουελ στο δεύτερο σκληρότερο αστυνομικό πόστο στην Αμερική. Φυσικά το σκληρότερο όλων είναι να είσαι αστυνομικός στους δρόμους της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πάτρικ Λιντς, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της πόλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...