304
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απολαμβάνει την περιήγηση με το ιστορικό κίτρινο τραμ της Λισαβόνας | ΙΝΤΙΜΕ/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το προσφυγόπουλο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 18:24
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απολαμβάνει την περιήγηση με το ιστορικό κίτρινο τραμ της Λισαβόνας
|ΙΝΤΙΜΕ/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το προσφυγόπουλο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 18:24

Μια παλιά της γνώριμο συνάντησε στη Λισαβόνα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Ο λόγος για την μικρή Αρεζού Καμπουλί, προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν η οποία, ως μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, είχε γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο το περασμένο φθινόπωρο και πλέον ζει με την οικογένειά της στο Ισμαηλιτικό Κέντρο Λισαβόνας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Αρεζού Καμπουλί από το Αφγανιστάν η οποία ως προσφυγόπουλο πέρασε από τα θρανία ελληνικού σχολείου, στη Λέσβο | ΙΝΤΙΜΕ/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Νωρίτερα η κα Σακελλαροπούλου είχε μεταβεί στο Δημαρχείο της πορτογαλικής πρωτεύουσας όπου της επιδόθηκε, από τον δήμαρχο Κάρλος Μοέντας, το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ιδρυμα Ερευνας κατά του Καρκίνου Champalimaud, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα και η επικεφαλής του Ιδρύματος Λεονόρ Μπελέζα. Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινοτόμου κέντρου, συνομίλησε με ερευνητές και ενημερώθηκε για την επιστημονική έρευνα και τα σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο Ντε Σόουζα και τον δήμαρχο Μοέντας, περιηγήθηκε με το ιστορικό κίτρινο τραμ στο κέντρο της Λισαβόνας και ξεναγήθηκε στη συλλογή «Tάβορα Σεκέιρα Πίντο» στο Μουσείο της Ανατολής.

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου με φόντο τη συνοικία Αλφάμα, μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Λισαβόνας | ΙΝΤΙΜΕ/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Η Πρόεδρος επισκέφθηκε ακόμη, μαζί με το δήμαρχο της Λισαβόνας, την περιοχή Chelas, η οποία αναμορφώθηκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και προσφέρει κοινωνική στέγαση για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και ξεναγήθηκε στην κοινοτική βιβλιοθήκη Marvila.

Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της, στην Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...