707
Η Γκισλέιν Μάξγουελ ήταν από τα βασικά πρόσωπα στη ζωή του Επστάιν και φέρεται ως η νούμερο ένα προαγωγός ανηλίκων | CreativeProtagon

Η προαγωγός πολυτελείας στην υπηρεσία του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 10:11
Η Γκισλέιν Μάξγουελ ήταν από τα βασικά πρόσωπα στη ζωή του Επστάιν και φέρεται ως η νούμερο ένα προαγωγός ανηλίκων
|CreativeProtagon

Η προαγωγός πολυτελείας στην υπηρεσία του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 10:11

Επίσημα έκανε PR στα καλύτερα σαλόνια της Νέας Υόρκης. Κάποιες φορές όμως, οι δραστηριότητές της επεκτείνονταν και σε άλλα δωμάτια, όπως οι κρεβατοκάμαρες, σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στον βρετανικό Τύπο.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ είναι έξυπνη, γοητευτική και λαμπερή. Εδώ και χρόνια κάνει εμπόριο… δημοσίων σχέσεων και συχνά τη βλέπουμε σε φωτογραφίες δίπλα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακόμα και πρίγκιπες. Ωστόσο, μετά την «αυτοκτονία» του Επστάιν και την εμπλοκή της σε ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, αρκετοί από αυτούς που βρισκονταν δίπλα στην κυρία Μάξγουελ, δηλώνουν άγνοια για τη «συγκεκριμένη κυρία».

Πέρα από την αλήθεια για τον Τζέφρι, που αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο μετά από έρευνες που θα διαρκέσουν κάποιους μήνες, η γυναίκα αυτή, όπως γράφει η βρετανική Telegraph, ήταν από καιρό εξάρτημά του και  βρισκόταν πάντα στο πλευρό του.

Και μπορεί στην Ελλάδα να μην την γνωρίζουμε, επειδή δεν έχει κάνει ούτε κινηματογράφο, ούτε τραγούδι και χορό. Ούτε ήθελε και η ίδια να είναι διάσημη. Ομως η Γκισλέιν δεν είναι τυχαία.

Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου και πτυχία σε αρκετές γλώσσες, δεν είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει τι είδους δουλειές αναλάμβανε η κόρη του εκλιπόντος (αλλά χρεωκοπημένου) μεγιστάνα των ΜΜΕ στη Βρετανία Ρόμπερτ Μάξγουελ.

Η νεότερη από εννέα αδέρφια κυρία Μάξγουελ, ήταν η αγαπημένη του πατέρα της. Τόσο, που εκείνος είχε δώσει το όνομά της και στο πελώριο γιοτ του.

Οταν ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή, η Γκισλέιν βρέθηκε στην αγκαλιά του Επστάιν. Μετακόμισε από το Λονδίνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και ίδρυσε μία εταιρεία στην οποία έφερε διάφορους τιμητικούς τίτλους για τον εαυτό της, όπως «σύμβουλος», «γενική διευθύντρια» κ.ά.


Πριν πάρει τους «τίτλους» ήταν δικηγόρος και ακούγεται ότι είχε διασυνδέσεις με όλους τους ανθρώπους – κλειδιά της υψηλής κοινωνίας, από τον Δούκα της Υόρκης, δηλαδή τον πρίγκιπα Ανδρέα (γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφό του Καρόλου), τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, μέχρι τον Ελον Μασκ της «Tesla» και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ως μέγιστη δημοσιοσχετίστρια στην υψηλή κοινωνία, η κυρία Μάξγουελ βρέθηκε σύντομα σε τροχιά γύρω από τον Επστάιν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η σχέση τους όμως σύντομα κατέρρευσε. Και αφού απέτυχαν ως ζευγάρι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους ως φίλοι και συνεργάτες. Λέγεται ότι μονίμως βρίσκονταν μέσα στο ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι και ταξίδευαν μαζί σε όλο τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Ανδρέας στο αυτοκίνητό του με τη Γκισλέιν Μάξγουελ το 2000, αποχωρούν από ένα γάμο στη Βρετανία

Ο ίδιος τη σύστηνε ως την καλύτερη φίλη του, όμως οι περισσότεροι είχαν ακούσει ότι βρισκόταν στη μόνιμη μισθολογική κατάσταση σε μία από τις εταιρείες του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έκαναν απλώς βόλτες με το αεροπλάνο. Αλλά ότι η κυρία Μάξγουελ εμφανιζόταν να οργανώνει την προσωπική του ζωή, κάνοντάς του επαφές με μελλοντικούς συνεργάτες.

Η φιλία τους όμως, όπως πλέον έχει αποδειχθεί, είχε και μία σκοτεινή πλευρά…

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσαν μάρτυρες σε δικαστήριο, η Γκισλέιν ήταν ο βασικός σύνδεσμος που του έκανε γνωριμίες όχι μόνο με επιχειρηματίες, αλλά και με πολλά ανήλικα κορίτσια, με στόχο αποκλειστικά το σεξ. Η ίδια φυσικά έχει αρνηθεί τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Τις καταθέσεις έχουν κάνει οι ίδιες οι ανήλικες που κακοποιήθηκαν από τον Επστάιν και έχουν κατονομάσει την κυρία Μάξγουελ ως το άτομο που έκανε την πρώτη επαφή μεταξύ τους.

Μία από αυτές, η Βιρτζίνα Γκιούφρι, είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι είχε συμφωνήσει και είχε πληρωθεί από την Γκισλέιν για να κάνει μασάζ στον Επστάιν, όμως τελικά αυτός την κακοποίησε και τη βίασε, όταν ήταν 15 ετών.

Η ίδια γυναίκα έχει καταθέσει ότι είχε κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Ανδρέα όταν ήταν 17 ετών, αλλά και με πολλούς άλλους πλούσιους και διάσημους φίλους του Επστάιν.

Η Μαρία Φάρμερ, είχε καταγγείλει την Γκισλέιν και τον Επστάιν ότι μαζί επιτέθηκαν σεξουαλικά στην 15χρονη αδερφή της.

Φήμες λένε, ότι η κυρία των δημοσίων σχέσεων της Νέας Υόρκης είχε «λερωθεί» τόσο πολύ, που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Ωστόσο, οι γείτονες και από τα δύο τα σπίτια της, έχουν να τη δουν εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...