199
Ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική τη νύχτα της 22ας προς την 23η Αυγούστου | INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η πορεία της φωτιάς στην Πάρνηθα μέσω του timelapse του Meteo

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2023, 12:49
Ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική τη νύχτα της 22ας προς την 23η Αυγούστου
|INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η πορεία της φωτιάς στην Πάρνηθα μέσω του timelapse του Meteo

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2023, 12:49

Ενα συγκλονιστικό βίντεο του Meteo αποτυπώνει την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στις πλαγιές της Πάρνηθας. Από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης, είναι ορατή η φωτιά που ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί από τη Φυλή και έλαβε τεράστιες διαστάσεις, φτάνοντας ως την Πάρνηθα. Η Αθήνα σκεπάστηκε από καπνό.

Δείτε το βίντεο του Meteo:

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μάχη με τις φλόγες έδιναν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο τεράστιο πύρινο μέτωπο, προκειμένου η πυρκαγιά να μην περάσει προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Φυλή, όπως επισήμανε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, έχει ήδη επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη, εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...