371
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Ουισκόνσιν | facebook.com

Η (πολιτική) περιοδεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 11:47
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Ουισκόνσιν
|facebook.com

Η (πολιτική) περιοδεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 11:47

Πάνω στο τρακτέρ, μαζί με ένα μοσχαράκι που λέει ότι τον αγάπησε, μπροστά σε ένα φορτηγό, σε οικογενειακό τραπέζι, τρώγοντας ένα σάντουιτς σε ένα από τα κλασικά αμερικανικά ντάινερ. Το μόνο που λείπει είναι να αρχίσει να αγκαλιάζει μωρά.

Το φωτογραφικό άλμπουμ στο προφίλ του Μαρκ Ζάκερμπεργκ τις τελευταίες ημέρες γέμισε εικόνες από την αμερικανική επαρχία αντί για συνέδρια πληροφορικής και παρουσιάσεις για προγραμματιστές μπροστά σε γιγαντοοθόνες.

Ο ιδρυτής του Facebook επισκέφτηκε τις κεντροδυτικές πολιτείες στο πλαίσιο της πρόκλησης που έβαλε με τον εαυτό του να επισκεφτεί μέσα στο 2017 και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και να μιλήσει με τους κατοίκους τους. Είναι απλά ένα στοίχημα με τον εαυτό του ή μια πρόβα για μια εκστρατεία για προεδρικές εκλογές;

Ο Guardian σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες οι κινήσεις του δημιουργού του Facebook έχουν αρχίσει να εγείρουν ερωτήματα για τις προθέσεις του 30άρη μεγιστάνα της πληροφορικής.

Μετά από μια χρονιά, το 2016, κατά την οποία άκουσε πολλά για το πώς τα fake news (και) μέσα από το Facebook αλλοιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ζάκερμπεργκ έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του από το φαινόμενο. Ο τόνος του κειμένου είχε κάτι από πολιτικό μανιφέστο και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Μαζί ήρθε και η περισσότερο εξομολογητική διάθεση για τη ζωή, όπως η παραδοχή ότι δεν θεωρεί πια ότι είναι άθεος.

Και έτσι στο πλαίσιο ή, αν το δούμε αλλιώς, με το πρόσχημα του προσωπικού στοιχήματος βρέθηκε στο Μίσιγκαν σε εργοστάσιο και στο Οχάιο σε μια οικογένεια Δημοκρατικών που ψήφισαν τον Τραμπ  – να απορήσουμε άραγε για το πώς τους βρήκε. Συνέχισε στην Ιντιάνα και στο Ουισκόνσιν ανεβάζοντας φωτογραφίες στη σελίδα του.

Θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας; Ενα χρόνο νωρίτερα, με πρόεδρο τον Μπαράκ Ομπάμα, η σκέψη θα φαινόταν τουλάχιστον αστεία. Σήμερα, γράφει ο Guardian, με τους κωδικούς των πυρηνικών στα χέρια ενός ριάλιτι σταρ όλα φαντάζουν πιθανά.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει απαντήσει βέβαια ένα ξερό «όχι» στο ερώτημα αν έχει φιλοδοξίες για τον Λευκό Οίκο. Κατά μία έννοια, το Facebook με τα σχεδόν 2 δισ. χρήστες είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Αλλά ακόμη και αν δεν έχει βλέψεις για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, όλες αυτές οι κινήσεις του είναι σαφώς πολιτικές ή μπορούν να διαβαστούν σαν πολιτικές. Και ο ίδιος μόλις 33 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...