214
Ο Γιάτσεκ Ολτσακ θέλει έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα | EPA/LAURENT GILLIERON

Η Philip Morris καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τα τσιγάρα έως το 2030

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 14:00
Ο Γιάτσεκ Ολτσακ θέλει έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα
|EPA/LAURENT GILLIERON

Η Philip Morris καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τα τσιγάρα έως το 2030

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 14:00

«Οσο πιο γρήγορα απαγορευτούν τα τσιγάρα παγκοσμίως, τόσο το καλύτερο για όλους». Οταν το λέει αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, τις μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στον κόσμο, είναι είδηση.

Ο Γιάτσεκ Ολτσακ απηύθυνε έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τα παραδοσιακά τσιγάρα εντός της επόμενης δεκαετίας και πρόσθεσε ότι η εταιρεία του μπορεί να «φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο για όλους».

Τα τσιγάρα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, η πώληση των οποίων θα απαγορευτεί μετά το 2030, σημείωσε σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph.

H λήψη μέτρων από την κυβέρνηση θα έβαζε τέλος στη σύγχυση που αισθάνονται οι καπνιστές, μερικοί από τους οποίους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι «οι εναλλακτικές είναι χειρότερες από τα τσιγάρα», σημείωσε.

«Δώστε τους μια επιλογή για εναλλακτικές χωρίς καπνό και με το σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο και την κατάλληλη πληροφόρηση μπορεί να συμβεί σε 10 χρόνια από τώρα σε κάποιες χώρες. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μια για πάντα», τόνισε.

Η εταιρεία έχει πει ότι θέλει να φτάσει στο σημείο ο μισός της τζίρος να προέρχεται από μη καπνικά προϊόντα και ότι βρίσκεται στο στάδιο της μετατροπής σε εταιρεία προϊόντων για τη φροντίδα της υγείας και καλοζωϊας με αποστολή την εξαφάνιση των παραδοσιακών τσιγάρων.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά της προϊόντα είναι τα Marlboro και τα IQOS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...