181
Τα περιουσιακά στοιχεία του Πργκόζιν που «φύλαξε»η πεθερά του για να μην τα βρουν οι Αμερικανοί | US Treasure

Η πεθερά του Πριγκόζιν ιδιοκτήτρια τζετ και γιοτ!

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 10:51
Τα περιουσιακά στοιχεία του Πργκόζιν που «φύλαξε»η πεθερά του για να μην τα βρουν οι Αμερικανοί
|US Treasure

Η πεθερά του Πριγκόζιν ιδιοκτήτρια τζετ και γιοτ!

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 10:51

Μπορεί ο αλήστου μνήμης ιδιοκτήτης της μισθοφορικής Ομάδας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, να ήταν πατριώτης και να αγαπούσε όντως τη Ρωσία, όπως λένε οι παλιοί του σύντροφοι που πλέον πολεμούν σαν κανονικοί στρατιώτες της Ρωσίας, όμως τα λεφτά του τα είχε στις Σεϋχέλλες, στην εταιρεία Alpha Consulting.

Πρόκειται για «εξωχώρια», βέβαια, η οποία του έφτιαξε εταιρείες-κρυψώνες. Σε μία από αυτές είχε καταχωνιάσει τη θαλαμηγό του και το αεροπλάνο του.

Το βρετανικό μέσο BBC έγραψε ότι την ίδια εταιρεία των Σεϋχελλών «χρησιμοποίησαν και τα στενά μέλη του κύκλου του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν προέρχονται από έρευνα στα «εσωτερικά έγγραφα» της Alpha Consulting και ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο εντόπισαν τους ωφεληθέντες. Ο Πριγκόζιν υπήρξε ένας από αυτούς.

Μία από τις εταιρείες-κρυψώνες που η Alpha Consulting δημιούργησε ήταν και η Beratex Group Ltd. Αυτή ανέλαβε να σώσει τη θαλαμηγό και το αεροπλάνο του Πριγκόζιν από τις αμερικανικές κυρώσεις, έτσι εμφάνισε ως ιδιοκτήτριά τους την ηλικιωμένη πεθερά του άλλοτε «μάγειρα του Πούτιν».

Η Alpha Consulting, έγραψε το BBC, δήλωσε πάντως ότι δεν είχε ποτέ καμία επιχειρηματική δραστηριότητα με την Beratex.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...