603
Η Τάρα Πράις, δημοσιογράφος, που είχε σκοπό να παγιδεύσει τον «άπιστο» σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ | Instagram

Η «πατριώτισσα» δημοσιογράφος που παγίδευε τους «προδότες» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 14:06
Η Τάρα Πράις, δημοσιογράφος, που είχε σκοπό να παγιδεύσει τον «άπιστο» σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ
|Instagram

Η «πατριώτισσα» δημοσιογράφος που παγίδευε τους «προδότες» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 14:06

Συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ είχαν στήσει επιχείρηση για να βρουν ποιοι από τον κύκλο του δεν του ήταν «πιστοί» όσο ήταν πρόεδρος.

Είχαν μάλιστα προσλάβει έναν πρώην κατάσκοπο της βρετανικής MI6, ο οποίος εκπαίδευε οπαδούς του Τραμπ να μπορούν να ηχογραφούν και να βιντεοσκοπούν κρυφά συναντήσεις τους με στελέχη του Λευκού Οίκου και της κυβέρνησης, τα οποία υποπτεύονταν για «ανυπακοή».

Συγκεκριμένα, ο Ρίτσαρντ Σέντον, βρετανός πρώην πράκτορας, εκπαίδευε γυναίκες γνωστές για τις υπερσυντηρητικές τους απόψεις, όπως η δημοσιογράφος Τάρα Πράις, από το Τέξας, που αυτοχαρακτηρίζεται ως μία «αντιφεμινίστρια πατριώτισσα», για να παγιδεύουν τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Την επιχείρηση αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times στο οποίο σημειώνεται ότι ανάμεσα στους στόχους ήταν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, αντιστράτηγος ΜακΜάστερ, καθώς επίσης και μέλη του FBI και προσωπικό στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Ο αντιστράτηγος ΜακΜάστερ και ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, το 2017

Οπως αναφέρουν οι New York Times, στον κύκλο του Τραμπ επικρατούσε μία ατμόσφαιρα παράνοιας για τους εχθρούς του στο «βαθύ κράτος. Ο αμερικανός πρόεδρος συζητούσε το θέμα με τον φίλο του Ερικ Πρινς, ιδρυτή της εταιρείας ασφαλείας Blackwater -που διαθέτει τον δικό της στρατό μισθοφόρων, οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, όπως έκαναν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ- και από κοινού αποφάσισαν το σχέδιο δράσης.

Ο Πρινς βρήκε τον βρετανό Σέντον και τον προσέλαβε ως εκπαιδευτή της ομάδας Project Veritas (Επιχείρηση Αλήθεια), μία οργάνωση ακροδεξιών εθνικιστών, που ιδρύθηκε το 2010 από τον Τζέιμς Ο’Κιφ, που βιντεοσκοπεί κρυφά τους στόχους της για να διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις και πληροφορίες και να διασύρει διάφορα πρόσωπα.

Ο Τζέιμς Ο’Κιφ, ιδρυτής της ακροδεξιάς οργάνωσης Project Veritas, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη – EPA/JIM LO SCALZO

Ο Ο΄Κιφ αρνήθηκε, μιλώντας στους  ΝΥΤ, ότι εμπλέκεται στην επιχείρηση με στόχο τον ΜακΜάστερ. Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας δεν κατάφεραν να βρουν ποιος διέταξε και ποιος χρηματοδότησε την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ο Σέντον προσέγγισε την Τάρα Πράις για να καταγράψει κρυφά τον ΜακΜάστερ την ώρα που μιλούσε άσχημα για τον Τραμπ.

Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή το 2017, όταν δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, τον αποκαλούσε σε ιδιωτικές του συζητήσεις, «ηλίθιο» και «επιπέδου νηπιαγωγείου».

Η Πράις έλαβε 10.000 δολάρια, σύμφωνα με τους New York Times, για να πλησιάσει και να παγιδεύσει τον ΜακΜάστερ σε ένα ιταλικό εστιατόριο της Ουάσινγκτον, όπου σύχναζε ο αξιωματούχος. Αποστολή της ήταν να τον γνωρίσει και να του πιάσει την κουβέντα. Η «αντιφεμινίστρια πατριώτισσα» δημοσιογράφος δεν πρόλαβε να δράσει όμως, καθώς το 2018, ο ΜακΜάστερ παραιτήθηκε.

Ο Τζέιμς Ο΄Κιφ χαρακτήρισε το δημοσίευμα των NYT «συκοφαντικό» και αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο στην επιχείρηση. Η Πράις δεν απάντησε σε ερωτήσεις των ρεπόρτερ.

Η ομάδα Project Veritas είχε στήσει το «ορμητήριό» της στην περιοχή Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον, όπου σχεδίαζε τις επιχειρήσεις της εναντίον των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, τους οποίους υποπτευόταν.

Μία γυναίκα που έμενε σε αυτό το σπίτι ήταν η Αννα Κάιτ, που είχε εμφανιστεί στο Survivor και συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις. Η δημόσια απάντησή της στο δημοσίευμα των New York Times, ήταν η εξής, την Κυριακή, μέσω του Twitter: «Δεν πρόκειται για παγίδευση όταν αυτοί οι ναρκισσιστές ηλίθιοι κομμουνιστές μιλούν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Η ερευνητική δημοσιογραφία απαιτεί έρευνα. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν τα fake news»

Μία επιχείρηση της οργάνωσης κατέληξε στην απόλυση της Αλισον Χράμπαρ από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία βιντεοσκοπήθηκε κρυφά να λέει ότι θα αντισταθεί (στον Τραμπ) από «μέσα».

Πέρυσι, έρευνα των New York Times, είχε αποκαλύψει με στοιχεία, συνεντεύξεις και καταθέσεις, ότι ο βρετανός πράκτορας Ρίτσαρντ Σέντον είχε επιχειρήσει να εισχωρήσει στα συνδικάτα των δασκάλων και καθηγητών. Ο ίδιος δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...