181
Μια επιζήσασα από τον σεισμό στο Μαρόκο κάθεται στην αυλή ενός σχολείου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο | REUTERS/Hannah McKay

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα παράσχει χρηματοδότηση σε Μαρόκο και Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 17:47
Μια επιζήσασα από τον σεισμό στο Μαρόκο κάθεται στην αυλή ενός σχολείου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο
|REUTERS/Hannah McKay

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα παράσχει χρηματοδότηση σε Μαρόκο και Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 17:47

Η Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται με τις Αρχές στο Μαρόκο και στη Λιβύη για να παράσχει χρηματοδότηση, ως απάντηση στις πολύνεκρες καταστροφές που έπληξαν τις δύο χώρες, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο αρμόδιος για την Τουρκία διευθυντής της τράπεζας, Ουμπέρτο Λόπες.

«Η Τράπεζα εργάζεται με τις Αρχές για το πώς θα απαντήσει στον σεισμό. Ομως το πώς απαντάς εξαρτάται επίσης από τα αιτήματα των Αρχών» δήλωσε ο Λόπες σε συνέντευξη στην Αγκυρα. «Δεν ξέρω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συνομιλίες με το Μαρόκο και τη Λιβύη. Ξέρω ότι οι ομάδες εργάζονται» πρόσθεσε.

Ο σεισμός έντασης 6,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Μαρόκο, στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους και ήταν ο πιο πολύνεκρος που έχει πλήξει τη Βόρεια Αφρική από το 1960. Στην ανατολική Λιβύη, ένας χείμαρρος που προκλήθηκε από σφοδρή καταιγίδια έσπασε φράγματα και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, ενώ χιλιάδες άλλοι αγνοούνται.

Η Λιβύη έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια για τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ το Μαρόκο έχει δεχθεί προσφορές βοήθειας από τέσσερις χώρες και δεν έχει δεχθεί προσφορές από κάποιες άλλες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...