340
Φορτηγά μεταφοράς έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Τζόνσον αποχωρεί από την εξουσία σε λίγες εβδομάδες | REUTERS/Maja Smiejkowska

Η Ντάουνινγκ Στριτ απαντά για τις διακοπές του Τζόνσον στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 17:44
Φορτηγά μεταφοράς έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Τζόνσον αποχωρεί από την εξουσία σε λίγες εβδομάδες
|REUTERS/Maja Smiejkowska

Η Ντάουνινγκ Στριτ απαντά για τις διακοπές του Τζόνσον στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 17:44

Η Ντάουνινγκ Στριτ αντέδρασε το απόγευμα της Δευτέρας στην κριτική που ασκήθηκε στον βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος παραθερίζει στην Ελλάδα, σε ένα δεύτερο «διάλλειμα» από τα καθήκοντα του στο εξωτερικό μέσα σε τρεις εβδομάδες, παραδεχόμενη ότι ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε διακοπές –οι οποίες λαμβάνουν χώρα λιγότερο από ένα μήνα προτού ο ίδιος αποχωρήσει από το αξίωμά του– τις οποίες δε θα διακόψει παρ’ εκτός και αν παραστεί επείγουσα ανάγκη.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Μπράντον Λιούις υπερασπίστηκε την απόφαση Τζόνσον να συνεχίσει τις διακοπές του, μετά το ταξίδι, επίσης για αναψυχή, στη Σλοβενία. «Ακόμα και όταν δεν είσαι στο γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ, εργάζεσαι», υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας στο LBC.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο Τζόνσον δεν θα ασχολούνταν με υποθέσεις ρουτίνας καθώς βρίσκεται «σε άδεια» την οποία θα διακόψει μόνο εάν χρειαστεί να ληφθούν «επείγουσες αποφάσεις».

«Οπως συμβαίνει με τους πρωθυπουργούς, όπως γνωρίζετε, λόγω του ρόλου τους προφανώς θα ενημερώνονται για τυχόν επείγοντα ζητήματα και θα λαμβάνουν αποφάσεις ιδιαίτερα για αυτά (που σχετίζονται με) την εθνική ασφάλεια για παράδειγμα», είπε. «Εάν χρειαστεί να ληφθούν επείγουσες αποφάσεις που απαιτούν τη συμβολή του πρωθυπουργού, φυσικά θα εμπλακεί σε αυτό».

Η Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να σχολιάσει το πού ακριβώς βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος εντοπίστηκε ωστόσο, μαζί με τη σύζυγό του, Κάρι, σε ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη της Αττικής.

Και ενώ ρόλος του Τζόνσον λίγο πριν τη διαδοχή του είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένος ως προς τη δυνατότητα να χαράξει νέα πολιτική, όπως έγραψε ο Guardian, ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί ότι ηγείται μιας «κυβέρνησης – ζόμπι». Οι Εργατικοί χαρακτήρισαν το γεγονός ότι πέρασε τις τελευταίες του εβδομάδες στην εξουσία χαλαρώνοντας ως ένα ακόμη «μεγάλο πάρτι» του Τζόνσον, ενώ η βρετανική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ενεργειακή κρίση.

«Πιθανότατα είναι στη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. «Οσο κάποιος λείπει, είτε είναι υπουργός Εξωτερικών είτε, πόσω μάλλον, ο πρωθυπουργός, εξακολουθεί να εργάζεται (…). Το να είναι εκτός χώρας δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός σταματά να εργάζεται», επέμεινε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...