518
Ο Σωτήρης Τσιόδρας με το ανεπιτήδευτο φανελάκι του εμβολιάζεται | Tatiana Bolari / POOL / SOOC

Η νοσηλεύτρια και ο καθηγητής: μια καμπάνια πριν από την καμπάνια

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 06:45
Ο Σωτήρης Τσιόδρας με το ανεπιτήδευτο φανελάκι του εμβολιάζεται
|Tatiana Bolari / POOL / SOOC

Η νοσηλεύτρια και ο καθηγητής: μια καμπάνια πριν από την καμπάνια

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 06:45

Μέχρι χθες το μεσημέρι, κανείς δεν ήξερε την Ευσταθία (Έφη, για τους φίλους) Καμπισιούλη. Ευγενής και ευπροσήγορη, η κ. Καμπισιούλη ήταν από τις μπροστάρισσες της Μονάδας COVID του Ευαγγελισμού και επελέγη, για να εμβολιαστεί πρώτη, σε πανελλήνια μετάδοση. Η εικόνα της ήταν από μόνη της μια ένεση αισιοδοξίας, πριν κάνει το εμβόλιο: θαρετά μπήκε στην αίθουσα με τις πολλές κάμερες, με τα φωτεινά, ξανθά μαλλιά της και δυο σκουλαρίκια-πέρλες στα αυτιά της. Τα μάτια της γελούσαν κάτω από τη μάσκα και η ίδια περίμενε υπομονετικά να τελειώσει η διαδικασία. Δεν ένιωσε καν το τσίμπημα, όπως είπε σε ανθρώπους που την περίμεναν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ευαγγελισμού. Και όλη η Ελλάδα, είτε σε απευθείας μετάδοση, είτε στα social media, είτε στα βραδινά δελτία, είδε την εικόνα της γελαστής Έφης να κάνει το σήμα της νίκης στην καρέκλα του εμβολιασμού και να εγκαινιάζει την Επιχείρηση Ελευθερία.

Από την άλλη, όλοι πλέον ξέρουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο άνθρωπος που πήρε στην πλάτη του την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και της χάραξης επιδημιολογικής στρατηγικής, μαζί με τους συναδέλφους του στην επιστημονική επιτροπή και με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού. Και όμως, όταν πήγε να κάνει το εμβόλιο, στο νοσοκομείο του, το «Αττικόν», φάνηκε πως ήταν μια ακόμα μέρα στη δουλειά για τον κ. Τσιόδρα. Εντάξει, αστειεύτηκε λίγο με τους δημοσιογράφους κάνοντας και αυτός το σήμα της νίκης και λέγοντας ότι είναι η… V-Day (Vaccine Day, Ημέρα Εμβολίου), αλλά τίποτα περισσότερο. Λίγο νωρίτερα, είχε επιβλέψει τον εμβολιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όταν βεβαιώθηκε ότι ο «ασθενής» του είναι εντάξει, μπήκε στην αίθουσα του «Αττικόν», ξεκούμπωσε το απλό πουκάμισο του και κάθισε με το φανελάκι του στην καρέκλα.

Ομολογουμένως, δεν τον ένοιαζε η εικόνα του πολυκαιρισμένου κασκορσέ στην κάμερα. Και γιατί να τον νοιάζει, άλλωστε; Κυβερνητικά στελέχη που έχουν συνεργαστεί όλους αυτούς τους μήνες με τον κ. Τσιόδρα διαβεβαιώνουν ότι αδιαφορεί για την εμφάνιση του, η οποία είναι πάντα ευπρεπής, αλλά ποτέ εντυπωσιακή, και εστιάζει στη δουλειά που έχει να κάνει. Άλλωστε, αμέσως μετά το εμβόλιο, ο καθηγητής  Τσιόδρας ανασκουμπώθηκε, έκανε μια δήλωση και συνέχισε τη δουλειά του.

Η εικόνα της χαμογελαστής κυρίας Καμπισιούλη και του ανεπιτήδευτου και απέριττου κ. Τσιόδρα ήταν, ίσως, τα πιο δυνατά μηνύματα της χθεσινής, πρώτης ημέρας των εμβολιασμών στη χώρα. Βεβαίως, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τον συμβολισμό του εμβολιασμού της πολιτικής ηγεσίας, της κυρίας Σακελλαρόπουλου, του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τασούλα. Η ελπίδα, όμως, αναπτερώθηκε, σε πολλούς, με το σήμα της νίκης από την κυρία Καμπισιούλη. Ακόμα και με το φανελάκι του κ. Τσιόδρα, ο οποίος έδειξε ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί χωρίς εξτραβαγκάντσες. Πολύπειροι επικοινωνιολόγοι, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, συμφωνούσαν με την εκτίμηση ότι οι δύο αυτές εικόνες ήταν μια… καμπάνια πριν από την καμπάνια ενημέρωσης η οποία επίσης δρομολογείται και αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο έτος.

Γιατί ήταν τόσο επιδραστικές αυτές οι εικόνες; Αρχικά, γιατί επρόκειτο για τους υγειονομικούς που έχουν δώσει επί τόσους μήνες τη μάχη στην πρώτη γραμμή και έσπευδαν να εμβολιαστούν με την προσμονή μικρού παιδιού. Και, επίσης, γιατί μετά τη «μαυρίλα» του δεύτερου κύματος, χρειαζόταν μια δυνατή, εξωστρεφής, αισιόδοξη εικόνα. Σαν ώθηση για την τελική ευθεία του μαραθωνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...