332
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όταν η Χέιλι ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη. | REUTERS/Jonathan Ernst

Η Νίκι Χέιλι αντιπρόεδρος του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2024, 16:03
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όταν η Χέιλι ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη.
|REUTERS/Jonathan Ernst

Η Νίκι Χέιλι αντιπρόεδρος του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2024, 16:03

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας που είχε απομείνει να διεκδικεί και αυτή το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου: αυτό αποκάλυψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Ο Τραμπ μπορεί να επιλέξει τη Χέιλι αν πειστεί ότι η υποψηφιότητά της μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, αποφεύγοντας έτσι και ενδεχόμενη φυλάκισή του — στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα πρέπει να καλύψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα, αλλά και δικαστικές αποζημιώσεις, όπως προσθέτει η αναφορά του Axios.

Ωστόσο, o Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματος. «Η Νίκι Χέιλι δεν εξετάζεται για τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά της εύχομαι τα καλύτερα!», έγραψε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να μετατρέψει αρκετούς πρώην αντιπάλους του για το χρίσμα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε υποστηρικτές του, πρόθυμους να συγκεντρώσουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του.

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη ήταν η τελευταία που αποχώρησε από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών το 2024, ως η τελευταία και πλέον ορκισμένη αντίπαλος του τέως προέδρου.

Είχαν προηγηθεί ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι και ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότας, Νταγκ Μπέργκαμ. Και οι τρεις εμφανίστηκαν στην τηλεόραση τις τελευταίες εβδομάδες για να υπερασπιστούν τον Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο για την υπόθεση δωροδοκίας της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Επίσης τα ξαναβρήκε με τον πρώην υποστηρικτή και στη συνέχεια αντίπαλο, Ρον ΝτεΣάντις. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα φέρεται, σύμφωνα με το CNN, διατεθειμένος να βοηθήσει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την εκστρατεία του Τραμπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, φαβορί για τη θέση της αντιπροεδρίας ήταν η Κρίστι Νόεμ, 52 ετών, κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα. Η Νόεμ όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τα απομνημονεύματά της, όπου περιέγραφε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της Κρίκετ, γιατί δεν μπορούσε να τον εκπαιδεύσει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...