381
Λουλούδια και παιχνίδια σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τους νεκρούς στη Σεβαστούπολη, την Δευτέρα | REUTERS/Alexey Pavlishak

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τους νεκρούς στην Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 09:51
Λουλούδια και παιχνίδια σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τους νεκρούς στη Σεβαστούπολη, την Δευτέρα
|REUTERS/Alexey Pavlishak

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τους νεκρούς στην Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 09:51

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη Δευτέρα την Ουάσινγκτον για την επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πυραύλους Atacms, τους οποίους προμήθευσαν στο Κίεβο οι ΗΠΑ.

Κατά την επίθεση, την Κυριακή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 151, όταν οι Ρώσοι αναχαίτισαν τους πυραύλους και τα θραύσματά τους έπεσαν σε παραλία γεμάτη κόσμο.

Η Μόσχα προειδοποίησε επίσημα τον αμερικανό πρεσβευτή ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την πρεσβευτή των ΗΠΑ Λιν Τρέισι και της είπε ότι η Ουάσινγκτον «διεξάγει υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και έχει γίνει στην πραγματικότητα μέρος της σύγκρουσης. Θα ακολουθήσουν σίγουρα μέτρα αντιποίνων».

Σε απάντηση, ο Τσάρλι Ντιτζ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δήλωσε ότι η Ουκρανία «λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για τους στόχους της και διεξάγει τις δικές της στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι κάθε απώλεια ζωής αμάχων αποτελεί τραγωδία: «Αυτό περιλαμβάνει σίγουρα τους χιλιάδες αθώους Ουκρανούς που έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις από τότε που ξεκίνησε αυτός ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος», πρόσθεσε.

Τριάντα drones «έστειλε» η Ουκρανία στη Ρωσία

Παράλληλα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύχτας 30 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιφέρειες στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Στη διάρκεια της νύκτας, σε μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σ’ αυτή του Βορονέζ», έγραψε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές από πολλαπλές ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρειά του.

Τουλάχιστον έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή Γιακοβλέφσκι της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ανέφερε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από θραύσματα, πρόσθεσε.

Άλλο ένα πρόσωπο τραυματίσθηκε όταν ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη του Μπέλγκοροντ, η οποία αποτελεί το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας, και μια γυναίκα τραυματίσθηκε σε ένα από τα χωριά της περιφέρειας, δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πολλά κτίρια και αυτοκίνητα σε όλη την περιφέρεια υπέστησαν ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...