268
H Microsoft αποκτά την εταιρεία του «Call of Duty», του «World of Warcraft» και του «Candy Crush» | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η Microsoft αγοράζει τον κολοσσό των βιντεοπαιχνιδιών Activision-Blizzard για 69 δισ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 19:12
H Microsoft αποκτά την εταιρεία του «Call of Duty», του «World of Warcraft» και του «Candy Crush»
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η Microsoft αγοράζει τον κολοσσό των βιντεοπαιχνιδιών Activision-Blizzard για 69 δισ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 19:12

Σε μια εξαγορά-μαμούθ προχωρά η Microsoft η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόθεσή της να εξαγοράσει αντί σχεδόν 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον αμερικανικό κολοσσό των βιντεοπαιχνιδιών Activision-Blizzard, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων, το «Call of Duty», το «World of Warcraft» και το «Candy Crush».

Εάν η συναλλαγή εγκριθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, πολύ μπροστά από την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι του ποσού των 12,7 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα είναι επίσης η σημαντικότερη εξαγορά που θα έχει πραγματοποιήσει η Microsoft.

Με την εξαγορά, η Microsoft, η οποία έχει κυκλοφορήσει την κονσόλα Xbox, θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος σε κύκλο εργασιών παίκτης στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, πίσω από την κινεζική Tencent και την ιαπωνική Sony, κατασκευάστρια του PlayStation.

«Τα βιντεοπαιχνίδια είναι η πλέον δυναμική και συναρπαστική κατηγορία στον τομέα της ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες και θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφορμών των metaverse», σημείωσε ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Ναντέλα, σε δελτίο τύπου.

Η απόκτηση της Activision-Blizzard θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή της εξαγοράς με μετρητά των τίτλων της Activision στην τιμή μονάδας των 95 δολαρίων ανά μετοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η μετοχή της Activision εκτοξεύτηκε περισσότερο από 37% στη Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Λίγα λεπτά αργότερα ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς λαμβάνει χώρα σε μια ταραχώδη περίοδο για την Activision. Ο όμιλος από την Καλιφόρνια κατηγορείται, από τις αμερικανικές Αρχές και εργαζόμενους, ότι επέτρεψε να αναπτυχθεί μια σεξιστική επιχειρηματική κουλτούρα, καθώς δεν έδρασε επαρκώς σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων και παρενόχλησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...