526
Η Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης τον περασμένο Σεπτέμβριο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Μενδώνη ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα για τα περί πινακίδας στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 16:10
Η Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης τον περασμένο Σεπτέμβριο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Μενδώνη ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα για τα περί πινακίδας στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 16:10

Θα βάλει μαρμάρινη πινακίδα με το όνομά της στην Ακρόπολη η Λίνα Μενδώνη: Αλήθεια; Ψέμα; Αυτό το κραυγαλέο «σχέδιο» προβλήθηκε επικοινωνιακά την Τρίτη από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας για μία ακόμα φορά την υπουργό Πολιτισμού. Το ανέδειξε ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας που πλειοδότησε σε αντιπολιτευτική κριτική κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση βέβηλων». Και μετά; Μετά το υπουργείο Πολιτισμού το διέψευσε, δημοσιοποιώντας και τις σχετικές πινακίδες όπου δεν υπάρχει κανένα όνομα, καμίας υπουργού… Στο μεταξύ όμως η «δουλειά» είχε γίνει.

Η μετάδοση των σχετικών αναφορών λειτούργησε με τη γνωστή ακολουθία:

α) πρώτα ένα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της «Αυγής», με τίτλο «Λίνα Μενδώνη: Ετοιμάζει μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη!» Στο δημοσίευμα παρατίθετο η περυσινή απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, απόφαση που μεταξύ άλλων προέβλεπε και την ανάρτηση πινακίδας για τη χορηγία του ανελκυστήρα και του φωτισμού της Ακρόπολης.

β) έπειτα ο στρατευμένος σάλος στα social media με το hashtag #Μενδώνη και #Ακροπολη να κυριαρχούν με περίτεχνα και ευφάνταστα, μάλιστα, κολάζ για την επιγραφή της υπουργού Πολιτισμού.

γ) οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ κατά της υπουργού Πολιτισμού και φυσικά της κυβέρνησης.

Από τους πρώτους που το ανέδειξαν ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως ο σχεδιασμός για μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού στην Ακρόπολη «αποτελεί ύβρη και θα έχει την τύχη που του αξίζει».

Μετά ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε:

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

Αφού η κυρία Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Από το υπουργείο Πολιτισμού απάντησαν ότι όλα αυτά είναι fake news που αναπαράγονται πλέον άκριτα από την αντιπολίτευση και ότι αποτελούν μια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα της κυρίας Μενδώνη. Για του λόγου του αληθές δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δύο πινακίδες που είναι να τοποθετηθούν στο πλαίσιο της χορηγίας.

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού ήταν η εξής:

Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Στο θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί fake news: «O κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά υιοθετεί fake news. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει και πάλι!».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...