571
Με κηρύγματα βγαλμένα από την θεωρία της λευκής ανωτερότητας, η Μελόνι έχει καταφέρει να ανεβάσει το κόμμα της από το 4% το 2018 στο 20% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις | EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Μελόνι και τα Αδέλφια τής Ιταλίας χτυπούν την πόρτα της εξουσίας!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 16:53
Με κηρύγματα βγαλμένα από την θεωρία της λευκής ανωτερότητας, η Μελόνι έχει καταφέρει να ανεβάσει το κόμμα της από το 4% το 2018 στο 20% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις
|EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Μελόνι και τα Αδέλφια τής Ιταλίας χτυπούν την πόρτα της εξουσίας!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 16:53

Στην αυτοβιογραφία της, η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος τα Αδέλφια της Ιταλίας και πιθανή μελλοντική πρωθυπουργός της χώρας, γράφει για τις υποχρεωτικές μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών που σκαρφίστηκαν οι τότε ιθύνοντες, από τη μία άκρη της Σοβιετικής Ενωσης στην άλλη –η οποία ήταν βέβαια, ένα «κολάζ» πολλών χωρών.

Με αυτόν τον τρόπο, σκέφτηκαν ότι θα αποκόψουν τους ανθρώπους από τα πάτρια εδάφη τους, θα τους στερήσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα και θα είναι ευκολότερο να τους κάνουν να υπακούσουν.

Η 44χρονη ιταλίδα πολιτικός συνδέει το παράδειγμα της Σοβιετικής Ενωσης με τις ορδές των προσφύγων και μεταναστών που φεύγουν από τα αφρικανικά παράλια με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Στο βιβλίο της, η Μελόνι λέει ότι τα πλοία των ΜΚΟ που διασώζουν όσους κινδυνεύουν στη Μεσόγειο, έχουν τον ίδιο στόχο με τους Σοβιετικούς… Δηλαδή ότι «κάποιοι μυστηριώδεις ισχυροί θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, που κρύβονται πίσω από τις ΜΚΟ και έχουν στόχο να πλημμυρίσουν την Ιταλία με πρόσφυγες για να εξαφανίσουν την πολιτισμική και εθνική ταυτότητα της Ιταλίας και να κυριαρχήσουν πιο εύκολα…», γράφουν οι Times.

«Η ταυτότητα είναι ο βασικός εχθρός που η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης θέλει να εξαλείψει», γράφει στο «Είμαι η Τζόρτζια». Προσθέτει ακόμα, ότι λόγω των μεταναστών, θα πέσουν οι μισθοί στην Ιταλία και έτσι οι μυστηριώδεις άνθρωποι που θα κινούν τα νήματα, θα έχουν στη διάθεσή τους φθηνό εργατικό δυναμικό.

Με τέτοια κηρύγματα, βγαλμένα από την θεωρία της λευκής ανωτερότητας, η Μελόνι έχει καταφέρει να ανεβάσει το κόμμα της από το 4% το 2018 στο 20% στις φετινές δημοσκοπήσεις, ξεπερνώντας το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της Κεντροαριστεράς.

Ετσι, βρίσκεται μόλις 1% πίσω από τον Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκας, το δημοφιλέστερο κόμμα στην Ιταλία αυτή τη στιγμή. Μαζί με τον δεξιό Μπερλουσκόνι, έχουν το 50% των ψήφων των Ιταλών.

Οι κρίσιμες εκλογές

Στις επόμενες εκλογές, μάλλον το 2023, η Ιταλία θα αποκτήσει μία δεξιά κυβέρνηση, γράφουν οι Times. Το μόνο ερώτημα είναι αν πρωθυπουργός είναι η Μελόνι ή ο Σαλβίνι. Εχουν συμφωνήσει ότι θα εξαρτηθεί από το ποιο κόμμα πάρει τις περισσότερες ψήφους.

Η Μελόνι πρεσβεύει όλα όσα χαρακτηρίζουν τους ακροδεξιούς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη: ενάντια στην πολιτική ορθότητα και αυτό που ονομάζει «κουλτούρα της ακύρωσης»,  στις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια και στις παρένθετες μητέρες και υπέρ των χριστιανικών ετερόφυλων οικογενειών.

Κατ’αυτήν, η παγκόσμια ελίτ θέλει να ομογενοποιήσει τον πλανήτη για να χειρίζεται εύκολα τις μάζες, ακυρώνοντας τις μοναδικές τους ταυτότητες, ενώ κινήματα σαν το Black Lives Matter είναι των φανατισμένων εξτρεμιστών.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, λέει ο Βιντσέντζο Σμαλντόρε, αναλυτής στη δεξαμενή σκέψης Openpolis, στην Ιταλία, ο λαϊκισμός ήταν πάντα δεξιός, θυμίζοντας το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, τον Μπερλουσκόνι και τη Λέγκα.

Στην Ευρωβουλή, η Μελόνι είναι στην ίδια πτέρυγα με τους εθνικιστές Πολωνούς, ενώ ο Σαλβίνι με την Μαρί Λεπέν. Και οι δύο φλερτάρουν με τον Ούγγρο Βίκτορ Ορμπαν. Οι θέσεις τους μοιάζουν στα περισσότερα θέματα, ενώ βασικός τους εχθρός είναι φυσικά, ο Τζορτζ Σόρος.

Φασιστικό παρελθόν

Η Μελόνι είναι πιο δημοφιλής στον ιταλικό νότο, ενώ ο Σαλβίνι στον βορρά. Η πρώτη ηγείται ενός κόμματος που είναι μετεξέλιξη του MSI, του φασιστικού κόμματος που ίδρυσαν οι υποστηρικτές του Μουσολίνι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μελόνι βέβαια αποφεύγει να αναφέρει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας στο βιβλίο της ή στις συνεντεύξεις της, αλλά παραμένει στο δεξιό άκρο της πολιτικής σκηνής, την ώρα που ο Σαλβίνι δείχνει να κινείται δειλά δειλά προς τα κεντροδεξιά, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Ντράγκι.

Το 2023, οι ψηφοφόροι θα δείξουν ποια προσέγγιση προτιμούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...