350
Τραμπ και Μελάνια άργησαν να χωνέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών | EPA/KEN CEDENO / POOL

Η Μελάνια σφύριζε αδιάφορα για την εισβολή στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 20:08
Τραμπ και Μελάνια άργησαν να χωνέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών
| EPA/KEN CEDENO / POOL

Η Μελάνια σφύριζε αδιάφορα για την εισβολή στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 20:08

Ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στην Ουάσινγκτον Tζουζέπε Σαρκίνα χαρακτηρίζει το βιβλίο της Στέφανι Γκρίσαμ με τα «άπλυτα» του Τραμπ αλλά και της συζύγου του «σαδιστικά ειρωνικό». Οπως ήδη έχουμε γράψει, τον άλλο μήνα θα κυκλοφορήσει το πόνημα της «μεταμελημένης» ιδιαιτέρας τής Μελάνια και στελέχους του Λευκού Οίκου επί Τραμπ, όμως ήδη έχει υπάρξει διαρροή πικάντικης σάλτσας στα αμερικανικά media.

Στη 1.25 το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου η Μελάνια έλαβε στο κινητό της ένα γραπτό μήνυμα από την Γκρίσαμ. Το Καπιτώλιο επολιορκείτο από όμιλο τραμπούκων. Οι τηλεοράσεις μετέδιδαν ζωντανές εικόνες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του Τραμπ. Αυτή ήταν η πιο σκοτεινή ώρα στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Η Γκρίσαμ έγραφε στην Πρώτη Κυρία: «Θέλετε να στείλετε ένα tweet, ότι κάθε Αμερικανός έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει ειρηνικά, όμως δεν μπορεί να υπάρξει χώρος για ανομία και βία;» Αφού πέρασε ένα λεπτό, η Μελάνια της απάντησε ξερά: «Οχι».

Η σύζυγος Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και ήταν απασχολημένη με κάποια φωτογράφιση. Η αντίδρασή της ήταν ανησυχητική, λέει ο Ιταλός δημοσιογράφος, αλλά απολύτως σύμφωνη με τη στάση του ιδίου του Τραμπ. Πρόκειται για ιστοριούλα εκ των παραλειπομένων όπως λέγεται, με κάποια σημασία βέβαια, η οποία τώρα βρήκε την πόρτα εξόδου και βγήκε στο φως. Αλλά και να μην έβγαινε… Μάλλον οι περισσότεροι δεν περίμεναν κάποια διαφοροποίηση της Μελάνια – έτσι δεν είναι;

Η 45χρονη Γκρίσαμ υπήρξε «τραμπίστρια» με τη βούλα και με δύο θέσεις στον Λευκό Οίκο, μία δημοσιογραφική, στο επιτελείο του προέδρου Τραμπ, και μία… γραφική, στο πλευρό της Μελάνια. Ωστόσο «ανένηψε» εκ του ληθάργου μέσα στο Δημοκρατικό κλίμα που ακολούθησε την ήττα του Τραμπ. Το βιβλίο της υπόσχεται πολλές και ζουμερές αποκαλύψεις από τα παρασκήνια της σταδιοδρομίας της δίπλα στους Τραμπ. Για την Ιστορία, η Γκρίσαμ παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων με τη Μελάνια.

Η Μελάνια Τραμπ, μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, έγραψε ένα σημείωμα και το δημοσιοποίησε. Σε αυτό κατηγορεί την Γκρίσαμ ως «αποτυχημένη γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου» και τη μέμφεται για την «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά» της. «Προσπαθεί απλώς να βγάλει όνομα και λεφτά εις βάρος της κυρίας Τραμπ» ξεσπάθωσε η Μελάνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...