290
|

Η «μάχη» του σταυρού: Πρωτιά για Αυτιά, στην Ευρωβουλή Μπελέρης, Μελέτη και ο Νίκος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 21:55

Η «μάχη» του σταυρού: Πρωτιά για Αυτιά, στην Ευρωβουλή Μπελέρης, Μελέτη και ο Νίκος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 21:55

Με την ενσωμάτωση πάνω από το 60% στην Επικράτεια, άρχισαν να βγαίνουν και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών που ξεχωρίζουν πια στη μάχη του σταυρού.

Από τη Νέα Δημοκρατία, προηγείται ο Γιώργος Αυτιάς, με τον νυν επικεφαλής της «γαλάζιας» ευρωομάδας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ακολουθεί.

Στις επόμενες θέσεις, ο έγκλειστος των αλβανικών φυλακών, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρης, οι νυν ευρωβουλευτές Μανωλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Συγκινημένος από το αποτέλεσμα και την πρωτιά, ο Γιώργος Αυτιάς δήλωσε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ:

«Ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ θερμά τους Ελληνες. Τους ευχαριστώ για όλο αυτό που έζησα. Αυτό που μου είπαν όπου πήγα ήταν συνέχισε εκεί που θα πας αυτό που έλεγες στην τηλεόραση, αυτά για τα οποία πίεζες και μίλα ελεύθερα πια.

»Αυτό που βλέπετε απόψε θα είναι η δύναμη του Έλληνα να πει “ναι” σε ανθρώπους από την περιφέρεια με ένα δισάκι στον ώμο με μια μεγάλη αγωνία. Ευχαριστώ θερμά».

Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται για μία ακόμη θητεία ο Κώστας Αρβανίτης και έπονται ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς και η νυν ευρωβουλευτής Ελενα Κουντουρά. Εκτός έμειναν ονόματα όπως η Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου, είναι η τριάδα με την οποία μπαίνει στην Ευρωβουλή το ΠΑΣΟΚ.

Από την Ελληνική Λύση προηγείται ο Εμμανουήλ Φράγκος και ακολουθεί η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Από το ΚΚΕ εκλέγονται οι νυν ευρωβουλευτές Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης.

Ευρωβουλευτής εκλέγεται με τη Νίκη  ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και από την Πλεύση Ελευθερίας η υποψήφια  Μαρία Ζαχαριά.

Σε θρίλερ εξελίσσεται τέλος η είσοδος στην επόμενη Ευρωβουλή της επικεφαλής της Φωνής Λογικής,  Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία σύμφωνα με τελευταία δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι πιθανότατα θα εκλεγεί τελικα ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...