313
Η Λιζ Τρας αποχωρώντας προ ημερών από την Ντάουνινγκ Στριτ. Εδειξε να διαφωνεί με τον πρωθυπουργό στο θέμα της... ψυχανάλυσης του Πούτιν | REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Η Λιζ Τρας διαφωνεί με την… ψυχανάλυση Τζόνσον για την τοξική αρρενωπότητα του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 10:21
Η Λιζ Τρας αποχωρώντας προ ημερών από την Ντάουνινγκ Στριτ. Εδειξε να διαφωνεί με τον πρωθυπουργό στο θέμα της... ψυχανάλυσης του Πούτιν
|REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Η Λιζ Τρας διαφωνεί με την… ψυχανάλυση Τζόνσον για την τοξική αρρενωπότητα του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 10:21

Αποστάσεις από τη μάλλον παράδοξη, αν όχι σεξιστική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε και διεξάγει με αυτόν τον τρόπο τον πόλεμο στην Ουκρανία λόγω τοξικής αρρενωπότητας και επειδή δεν είναι γυναίκα, πήρε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Η επικεφαλής του Φόρεϊν Οφις δήλωσε στο ραδιόφωνο των Times ότι δεν θα «προσποιηθεί» ότι μπορεί να κάνει ψυχολογική ανάλυση του Πούτιν και των κινήτρων του.

«Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Γνωρίζω ότι είναι υπεύθυνος για τη διάπραξη του πιο φρικτού πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο εδώ και δεκαετίες, που περιλαμβάνει τη στόχευση γυναικών και παιδιών και τους συστηματικούς βομβαρδισμούς αμάχων. Είδαμε αυτήν την τρομακτική επίθεση σε εμπορικό κέντρο την περασμένη εβδομάδα. Αρα, είναι ξεκάθαρα ικανός για φρικτές πράξεις», τόνισε η Λιζ Τρας αλλά συνέχισε:

«Δεν προσποιούμαι ότι μπορώ να κάνω ψυχολογική ανάλυσή του. Ούτε νομίζω ότι είναι χρήσιμο γιατί, τελικά, αυτό για το οποίο πρέπει να βεβαιωθούμε είναι ότι παρέχουμε στους Ουκρανούς όλο τον εξοπλισμό, όλη την πολιτική υποστήριξη που χρειάζονται για να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο».

Ερωτηθείσα εάν οι γυναίκες ηγέτες είναι λιγότερο επιθετικές από τους άνδρες συναδέλφους τους, απάντησε: «Νομίζω ότι και οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ικανοί για τρομερές και αποτρόπαιες πράξεις».

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία έχουν δεσμεύσει περισσότερα στρατεύματα για να υπερασπιστούν την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία στρέφεται στο να χαρακτηρίσει επίσημα τη Ρωσία ως την «πιο σημαντική» απειλή της.

Ο βρετανός υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι θα θέσει σε ετοιμότητα περισσότερους στρατιώτες, πολεμικά αεροσκάφη και ένα αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού για να κατευθυνθεί στην περιοχή και ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι θα σταθμεύσει μόνιμα αμερικανικές δυνάμεις στην Πολωνία.

Η Λις Τρας επεσήμανε ότι παραμένει μια «ρεαλιστική» φιλοδοξία να απωθηθούν πλήρως οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία: «Ολα τα τμήματα της Ουκρανίας στα οποία έχει εισβάλει η Ρωσία είναι παράνομα κατεχόμενα. Οι Ρώσοι πρέπει να απωθηθούν από όλα αυτά τα εδάφη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...