1139
Οκτώβριος 2018, ο Ικάρντι σπεύδει να φιλήσει τη σύζυγό του μετά το ντέρμπι με τη Μίλαν | EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Η κυρία του κυρίου (Ικάρντι)

Sportscaster Sportscaster 20 Φεβρουαρίου 2019, 09:42
Οκτώβριος 2018, ο Ικάρντι σπεύδει να φιλήσει τη σύζυγό του μετά το ντέρμπι με τη Μίλαν
|EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Η κυρία του κυρίου (Ικάρντι)

Sportscaster Sportscaster 20 Φεβρουαρίου 2019, 09:42

Η ιστορία έχει χρήμα, σεξ, απιστία, προδοσία, ίντριγκα και μπάλα. Επίσης, διάσημους πρωταγωνιστές: τον αργεντίνο φορ της Ιντερ, Μάουρο Ικάρντι, και την πολυτάλαντη σύζυγο (και ατζέντη) του, Γουάντα Νάρα. Η οποία «φέρνει» πολύ στην Κιμ Καρντάσιαν. Οχι τόσο… στα οπίσθια, όσο στους τρόπους που μηχανεύεται, ώστε να κρατά ζεστό το ενδιαφέρον μιας ολόκληρης χώρας για την προσωπική της ζωή. Οι Ιταλοί την παρακολουθούν, μέρα με τη μέρα, όπως τα επεισόδια κάποιου ριάλιτι. Ιδίως οι οπαδοί της Ιντερ.

Ο Ικάρντι είναι ένας χαρισματικός γκολτζής. Τεχνίτης όσο και δυνατός, «φονιάς» μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αγαπημένος των «τιφόζι» της ομάδας του και -μέχρι πρότινος- αρχηγός της. Το μέλλον ήταν όλο δικό του. Τι λόγο είχε να ανακινήσει ζήτημα ανανέωσης του συμβολαίου του τώρα, δυόμισι χρόνια πριν από τη λήξη του; Κανέναν, εκτός από τις αχαλίνωτες φιλοδοξίες της κυρίας του. Η Γουάντα σκοπεύει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της Serie A μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Προς το παρόν, όμως, αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο κι από την αύξηση των αποδοχών του Μάουρο, είναι να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά της.

Αργεντίνα κι αυτή, πρώην τοπ μόντελ, έχει καταπιαστεί με ένα σωρό δραστηριότητες. Σχεδιάζει ρούχα και διοργανώνει επιδείξεις μόδας. Είναι μόνιμη τηλεσχολιαστής της Mediaset. Πρωταγωνιστεί σε πάσης φύσεως προωθητικά σποτάκια. Παρέχει στους «φαν» της τη δυνατότητα να παρακολουθούν στο YouTube, πώς περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας της. Είναι μάνατζερ ποδοσφαίρου. Μα, πάνω απ’ όλα, είναι σύζυγος ενός διάσημου παίκτη. Το όνομα Ικάρντι δυναμώνει τη φωνή της και απογειώνει την «επιχείρηση Γουάντα Νάρα».

Δυο μήνες τώρα, με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την Ιντερ για το νέο συμβόλαιο του Μάουρο, η Γουάντα βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα. Για τον σύζυγό της, όμως, αυτό το δίμηνο ήταν εφιαλτικό. Ο παίκτης έχει χάσει τη συχνή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, έχει εξαγριώσει τη διοίκηση της ομάδας του (που του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και τον προπονητή (που τον αφήνει εκτός αγώνων), και έχει στρέψει εναντίον του μεγάλη μερίδα των «Νερατζούρι». «Εξω οι μισθοφόροι από την Ιντερ», έγραφαν τα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν την Κυριακή στο γήπεδο. Το αυτί της Γουάντα δεν ίδρωσε. Ούτε όταν, το περασμένο Σάββατο, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, στο οποίο επέβαιναν και τα τέσσερα παιδιά της.

Είναι σκληρή γυναίκα. Αλλά και συναισθηματική, όποτε βολεύει. Το βράδυ της Κυριακής, σε τηλεοπτική εκπομπή, κλήθηκε να σχολιάσει όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες. Οταν τη ρώτησαν για το επαγγελματικό μέλλον του Ικάρντι, έβαλε τα κλάματα: «Κάποιοι λένε ότι το περιβραχιόνιο (του αρχηγού) δεν έχει καμία αξία, όμως για τον Μάουρο είναι σαν να του κόβεις το πόδι. Νιώθει τιμή που φορά αυτή τη φανέλα. Κάθε φορά που υπήρχε δίλημμα ανάμεσα στα χρήματα και την αγάπη του για το σύλλογο, πάντοτε επέλεγε το δεύτερο. Ζήτησα από τον πρώην πρόεδρο της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, να βοηθήσει, ώστε ο Μάουρο να παίξει ξανά. Σημαίνει πολλά γι’ αυτόν». Μετά τα παρακάλια όμως, το απόγευμα της Τρίτης, έστειλε τελεσίγραφο στην Ιντερ (σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport): Ή επιστρέφετε το περιβραχιόνιο στον άνδρα μου, ή δεν ξαναπαίζει με την ομάδα!

Τη Δευτέρα μπήκε στο παιχνίδι η αδελφή του Ικάρντι, Ιβάνα, με δυο «τιτιβίσματα» που στρέφονταν εναντίον της νύφης της. «Ο καημένος ο αδερφός μου, γιατί συνεχίζει να το επιτρέπει αυτό; Στην Ιντερ δεν επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές. Εάν είχε ένα σοβαρό πρόσωπο δίπλα του, να τον προσέχει, αυτό δεν θα συνέβαινε». Το δεύτερο ήταν πολύ πιο αιχμηρό: «Μερικές φορές είναι προτιμότερο να κλείνεις το στόμα σου και ο κόσμος να νομίζει πως είσαι ηλίθιος, παρά να το ανοίγεις και να το επιβεβαιώνεις».

Η 32χρονη Γουάντα ασκεί πολύ έντονη επιρροή στον 26χρονο Μάουρο από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Για χάρη της δεν δίστασε, κάποτε, να προδώσει τον καλύτερό του φίλο. Τη συνάντησε ως σύζυγο του Μάξι Λόπες, που ήταν ο προστάτης του στην Μπαρτσελόνα (όπου ο Ικάρντι πήγε στα 15 του) και ο κολλητός του στη Σαμπντόρια. Μπαινόβγαινε στο σπίτι τους, πήγαινε μαζί τους διακοπές. Οταν, το 2013, η Γουάντα παραπονέθηκε δημοσίως πως «ο Μάξι δεν μου δίνει σημασία, έχουμε τρεις μήνες να κάνουμε σεξ», ήταν, ήδη, ζευγάρι με τον Ικάρντι.

Ο γάμος Λόπες – Νάρα διαλύθηκε και η Γουάντα με τα τρία τους παιδιά μετακόμισαν στο Μιλάνο. Το 2014 η αργεντινή καλλονή παντρεύτηκε τον Ικάρντι, με τον οποίο απέκτησε άλλο ένα παιδί. Φυσικά, οι δυο άνδρες έγιναν ορκισμένοι εχθροί. Σε ένα ματς Τορίνο – Ιντερ, το 2016, κατά τις καθιερωμένες χειραψίες μεταξύ των αντίπαλων παικτών, ο Λόπες έδειξε στον αρχηγό της Ιντερ τα γεννητικά του όργανα.

Αυτή η ιστορία -ίσως το πιο πολύκροτο κουτσομπολιό των γηπέδων- στιγμάτισε και τους δυο ποδοσφαιριστές. Περισσότερο τον Ικάρντι. Οι διεθνείς της Αργεντινής, με πρώτο και καλύτερο τον Λιονέλ Μέσι, απαίτησαν να μείνει μακριά από την εθνική ομάδα «ο άνθρωπος που κλέβει τις γυναίκες των συμπαικτών του». Αλλοι στη θέση του θα είχαν «σοκαριστεί». Μέχρι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα (που πέρασε κι αυτός από το κρεβάτι της Γουάντα, για μια νύχτα πριν από 13 χρόνια) τον έβαλε στο στόχαστρο. Ο Μάουρο, όμως, ζει σε έναν δικό του, αλλόκοτο κόσμο. Το γεγονός ότι δεν δίστασε να εκδώσει την αυτοβιογραφία του… στα 23 του, χωρίς ακόμα να έχει πετύχει κάτι σημαντικό στην καριέρα του, λέει πολλά γι’ αυτόν.

«Στη γυναίκα μου θα έλεγα: Δεν σου πέφτει λόγος να λες τέτοια πράγματα στους συντρόφους μου. Πρέπει να τα μαζεύεις από το σπίτι», δήλωσε στη Repubblica ο πρώην διεθνής αμυντικός της Μίλαν, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις της Γουάντα. «Αμα ακούω μια γυναίκα να μιλάει για τακτική, μου γυρίζουν τ’ άντερα. Η γυναίκα μου δεν θα το επέτρεπε ποτέ στον εαυτό της», συμφώνησε ο Φούλβιο Κολοβάτι, πρώην διεθνής αμυντικός της Μίλαν και της Ιντερ. Κι όμως, η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από συντρόφους παικτών που κατευθύνουν τις καριέρες τους.

Η Σέριλ Γκασκόιν, σύζυγος του Πολ και μοντέλο, είχε πείσει τον άνδρα της να παίξει στη Ρώμη (Λάτσιο), ώστε η ίδια να κατακτήσει τις ιταλικές πασαρέλες. Η κυρία Ζιντάν δεν άντεχε τη βαρετή ζωή στο Τορίνο, κι έτσι ο Ζινεντίν εγκατέλειψε τη Γιουβέντους για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μαραντόνα καθυστέρησε την αναχώρησή του από τη Νάπολι για χάρη της Κλαούντια. Τον Οτο Ρεχάγκελ τον έστειλε στην Ελλάδα η Μπεάτε. Η διαφορά είναι ότι η Γουάντα πατρονάρει τον Ικάρντι απροκάλυπτα, ως ατζέντης του.

Κάνει κάτι διαφορετικό -στην ουσία- από ό,τι ο Ζόρζε Μέντες, ή ο Μίνο Ραϊόλα; Από ό,τι ο αδελφός του Ροναλντίνιο, ο πατέρας του Μέσι και ο πατέρας του Νεϊμάρ; «Οχι», απαντούν στο (ρητορικό τους) ερώτημα οι ιταλικές εφημερίδες. Τότε; Μήπως μας ενοχλεί που η Γουάντα είναι γυναίκα; Ή, που μιλάει πολύ και παντού; Ο διευθυντής της Tuttosport, πάντως, μέτρησε αρκετούς παίκτες της Ιντερ, της Ρόμα και της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, που θα ήθελαν να τους εκπροσωπεί η αργεντίνα καλλονή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...