429
Ορισμένοι από τους «δίσεκτους» που συμμετείχαν στην κρουαζιέρα | Facebook

Η κρουαζιέρα των «δίσεκτων»: Ενα ξεχωριστό πάρτι για όσους έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 13:04
Ορισμένοι από τους «δίσεκτους» που συμμετείχαν στην κρουαζιέρα
|Facebook

Η κρουαζιέρα των «δίσεκτων»: Ενα ξεχωριστό πάρτι για όσους έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 13:04

Ενα πάρτι γενεθλίων, λίγο διαφορετικό από τα άλλα, ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα χορού ενός κρουαζιερόπλοιου που έφευγε από το Μαϊάμι.

Εκεί, γιόρταζαν τα γενέθλιά τους 69 άνθρωποι, ηλικίας μέχρι 80 ετών, που όλοι υποστήριζαν ότι δεν ήταν άνω των 20 ετών.

Αυτή ήταν η δεύτερη «δίσεκτη κρουαζιέρα», ένα πάρτι στη θάλασσα για ανθρώπους που γεννήθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου, οι οποίοι έχουν γενέθλια μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, όπως τα Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με τους Times, η Κάρεν Τίνσλεϊ-Σρόκα, επιχειρηματίας και μητέρα δύο παιδιών από το Ιλινόις των ΗΠΑ, που γιόρταζε τα «12α γενέθλιά της», διοργάνωσε το πρώτο σχετικό πάρτι και ταξίδι το 2020.

Περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που είχαν πάρει μέρος στο πρώτο ταξίδι, επέστρεψαν τέσσερα χρόνια αργότερα, μαζί με μερικούς δεκάδες ακόμα, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Οι Αμερικανοί προέρχονταν από 25 διαφορετικές πολιτείες, που σύμφωνα με την Τίνσλεϊ-Σρόκα, έχουν ένα κοινό ακόμα, εκτός από την ίδια ημέρα γενεθλίων: «την τάση να είμαστε επιμελείς, έτοιμοι για προκλήσεις και ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε αυτές -ακριβώς επειδή τις αντιμετωπίζουμε όλη μας τη ζωή λόγω των γενεθλίων μας».

Οι παράξενοι ταξιδιώτες ξεκίνησαν από το Μαϊάμι με το κρουαζιερόπλοιο «Freedom of the Seas», το οποίο κάνει στάση σε δύο λιμάνια στις Μπαχάμες.

Η Πέμπτη ήταν η μέρα «που μαζευόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε το πραγματικό μας πάρτι γενεθλίων. Έχουμε δύο που κλείνουν τα 80, που στα δίσεκτα σημαίνει 20. Ο νεότερος είναι ο οκτάχρονός μας, ο Ρόουαν, που έγινε δύο ετών», είπε η ίδια.

Ο Κρις Λέιν, σκηνοθέτης από το Μάντσεστερ, πήγε στην πρώτη κρουαζιέρα το 2020 και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι με τίτλο «Forever Young» (για πάντα νέοι).

Περιείχε μια συνέντευξη με έναν άνδρα που γιόρταζε τα «18α γενέθλιά του» σε ηλικία 72 ετών.

«Τα 21α μου θα είναι σε 12 χρόνια από τώρα», είχε πει τότε. «Μάλλον θα είμαι ξαπλωμένος σε ένα φέρετρο. Δεν ξέρω αν θα γιορτάσω τα 20. Θα είμαι χαρούμενος που γιόρτασα τα 19».

Ο Λέιν είπε ότι δέθηκαν μεταξύ τους όλοι οι συνταξιδιώτες και πολλοί μίλησαν για τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει κανέναν άλλο με γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου. «Οταν ήμουν παιδί και μάθαιναν πότε έχω γενέθλια, η δεύτερη ερώτησή τους ήταν πάντα, “μα πότε τα γιορτάζεις”;».

Είναι μία ερώτηση που απασχολεί όσους έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι τα γιορτάζουν την 1η Μαρτίου.

Το 2028, θα γίνει η επόμενη κρουαζιέρα και πάρτι των δίσεκτων, η οποία θα ξεκινήσει από τη Νέα Ορλεάνη, για να συμπέσει με τον εορτασμό του Mardi Gras, το ξακουστό καρναβάλι της πόλης του αμερικανικού νότου. Οι προεγγραφές έχουν ήδη αρχίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...