512
Η Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ μιλά σε εκδήλωση των γυναικών της Νέας Υόρκης, το 2023 | JP Yim/Getty Images

Η κληρονόμος του Ντίσνεϊ απέσυρε τη δωρεά της στον Μπάιντεν – θέλει την Χάρις υποψήφια

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 10:53
Η Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ μιλά σε εκδήλωση των γυναικών της Νέας Υόρκης, το 2023
|JP Yim/Getty Images

Η κληρονόμος του Ντίσνεϊ απέσυρε τη δωρεά της στον Μπάιντεν – θέλει την Χάρις υποψήφια

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 10:53

Η Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, κληρονόμος του Γουόλτ Ντίσνεϊ,  δήλωσε την Πέμπτη ότι αναστέλλει τις δωρεές της προς το Δημοκρατικό Κόμμα έως ότου ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος και υπηρέτησε τη χώρα του με αξιοθαύμαστο τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο» τόνισε, προεξοφλώντας πως «εάν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν. Είμαι απολύτως βέβαιη γι’ αυτό. Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κατ’ επανάληψη διαμηνύσει πως δεν έχει σκοπό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, παρά την ανησυχία που πυροδότησε η απογοητευτική επίδοσή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δήλωσή της, η κληρονόμος του Ντίσνεϊ και μία από τις μεγάλες χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι η Κάμαλα Χάρις θα μπορούσε να είναι η υποψήφια που θα κερδίσει τον Τραμπ.

«Αν οι Δημοκρατικοί ανέχονταν έστω και το ένα δέκατο των υποτιθέμενων αδύνατων σημείων της σε σχέση με αυτά που ανέχονται στον Μπάιντεν, μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μεγάλη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Τη στήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις έχουν επίσης εκφράσει νυν και πρώην βουλευτές των Δημοκρατικών και η πιθανότητα να είναι υποψήφια αυτή αντί κάποιου άλλου πολιτικού, σε περίπτωση που αποσυρθεί ο Μπάιντεν, κερδίζει έδαφος.

Προς το παρόν, η Ντίσνεϊ αντιπροσωπεύει μια μειοψηφία δωρητών, σύμφωνα με τον Guardian, αλλά στο πλαίσιο της εκστρατείας του Μπάιντεν, βρίσκεται σε εξέλιξη μια σαφής και συντονισμένη προσπάθεια για να καθησυχάσουν τους χρηματοδότες της προεκλογικής του εκστρατείας, οι οποίοι μετά το debate εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για τη δυνατότητα του αμερικανού προέδρου να κερδίσει τον Τραμπ.

Τη Δευτέρα, η ομάδα του Μπάιντεν πραγματοποίησε σύσκεψη με εκατοντάδες μεγάλους δωρητές των Δημοκρατικών και απάντησε σε αιχμηρές τους ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας του προέδρου.

Σύμφωνα με τον Guardian, ορισμένοι δωρητές συμφωνούν με την Ντίσνεϊ και έχουν πει ότι δεν θα συνεχίσουν να δίνουν χρήματα αν δεν αποσυρθεί ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNBC, ο φιλάνθρωπος Γκίντιον Στάιν  δεν θα δώσει τα τρία εκατ. δολάρια που έχει προγραμματίσει.

«Σχεδόν κάθε μεγάλος δωρητής με τον οποίο μίλησα, πιστεύει ότι χρειαζόμαστε έναν νέο υποψήφιο για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Στάιν.

Την Τετάρτη, ο Ριντ Χέιστινγκς, ο συνιδρυτής του Netflix και σημαντικός χορηγός του Δημοκρατικού κόμματος, συμμετείχε στις εκκλήσεις προς τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο Χέιστινγκς και η σύζυγός του, Πάτι Κουίλιν, έχουν δωρήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια στο Δημοκρατικό Κόμμα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για το 2020, σύμφωνα με τους New York Times.

Πάντως, τις δύο ημέρες μετά το καταστροφικό debate, η εκστρατεία του Μπάιντεν συγκέντρωσε ρεκόρ δωρεών: 27 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρέιντ Χόφμαν, συνιδρυτής του LinkedIn και δωρητής με επιρροή, συνέχισε να στηρίζει τον Μπάιντεν, λέγοντας στους συνεργάτες του σε ένα email ότι θεωρεί αντιπαραγωγικό να «ασχολούνται με τα ελαττώματα του Μπάιντεν» και ότι θα έπρεπε «να δώσουν έμφαση στα ελαττώματα του Τραμπ».

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στον Λευκό Οίκο, την Πέμπτη, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...