348
Ο Μάθιου Πέρι, έπαιζε τον Τσάντλερ Μπινγκ στην αμερικανική σειρά «Friends». | REUTERS/Mario Anzuoni

Η κεταμίνη σκότωσε τον Μάθιου Πέρι

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2023, 09:31
Ο Μάθιου Πέρι, έπαιζε τον Τσάντλερ Μπινγκ στην αμερικανική σειρά «Friends».
|REUTERS/Mario Anzuoni

Η κεταμίνη σκότωσε τον Μάθιου Πέρι

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2023, 09:31

Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι, πρωταγωνιστή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» («Friends») οφείλεται σε «οξείες επιπτώσεις» της λήψης κεταμίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Αντζελες.

Ο αερικανοκαναδός ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος παίζοντας τον Τσάντλερ Μπινγκ στην αμερικανική κωμική σειρά φέρεται να λάμβανε θεραπεία κεταμίνης για την κατάθλιψη και το άγχος πριν από τον θάνατό του, όπως ανέφερε το Variety.

Η νεκροψία

Η νεκροψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πέρι πέθανε από τις «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης», ενώ υπήρξαν και άλλοι  παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του 54χρονου όπως η στεφανιαία νόσος από την οποία έπασχε, η «επίδραση της βουπρενορφίνης» – ουσίας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού σε οπιοειδή – και ο πνιγμός, όπως αναφέρει ο Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου.

Ο ηθοποιός ήταν γνωστό ότι έδινε για χρόνια μάχη με την εξάρτησή του από τα αναλγητικά και το αλκοόλ, ενώ χρειάστηκε επανειλημμένως να εισαχθεί σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Είχε πέσει σε κώμα

Στα απομνημονεύματά του Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, που κυκλοφόρησαν το 2022, ο Πέρι έγραψε για το πώς έγινε αλκοολικός ως έφηβος και εθίστηκε στα παυσίπονα μετά από ένα ατύχημα με τζετ σκι το 1997. Ο πέρι εξομολογήθηκε ότι οι εθισμοί του κόστισαν πολλά στη ζωή του, αναφέροντας ότι κάποια στιγμή έπεσε σε κώμα και του κόστισε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει νηφάλιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταρ των Friends βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου. Ο ιατροδικαστής τότε αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα.

Αυτοσχέδιο μνημείο για τον Μάθιου Πέρι έξω από το κτίριο που εμφανίζεται στα εξωτερικά πλάνα της τηλεοπτικής εκπομπής «Friends», στη Νέα Υόρκη. EPA/Tamas Vasvari HUNGARY OUT

Η Τζένιφερ Ανιστον, συμπρωταγωνίστριά του στα «Φιλαράκια», δήλωσε ότι ο ηθοποιός ήταν καλά πριν από τον θάνατό του.

«Ηταν χαρούμενος. Ηταν υγιής. Είχε κόψει το κάπνισμα. Είχε αρχίσει να είναι σε φόρμα. Ηταν χαρούμενος – αυτό είναι το μόνο που ξέρω», είπε στο Variety. «Ανατλάσσαμε μηνύματα εκείνο το πρωί. Δεν πονούσε. Δεν αγωνιζόταν. Ηταν χαρούμενος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...