545
Ο Δημήτρης Λιγνάδης έξω από το γραφείο της ανακρίτριας | SOOC

Η κατάθεση-φωτιά της Γ.Κ. που οδήγησε στη σύλληψη Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 11:33
Ο Δημήτρης Λιγνάδης έξω από το γραφείο της ανακρίτριας
|SOOC

Η κατάθεση-φωτιά της Γ.Κ. που οδήγησε στη σύλληψη Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 11:33

H Γ.Κ. ήταν η μάρτυρας-κλειδί που με την κατάθεσή της οδήγησε στη σύλληψή του Δημήτρη Λιγνάδη. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια, που δήλωσε χαρακτηριστικά παραμονές της απολογίας του σκηνοθέτη για τις κατηγορίες του τον βαρύνουν:

«Κρατήστε “πολύ μικρό καλάθι” για τη γυναίκα που κατέθεσε… Οταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι».

Στην κατάθεσή της η 41 ετών γυναίκα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ένα τα ανήλικα θύματα του Λιγνάδη, 16 με 17 ετών, είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια.

Κατά δήλωσή της ο σκηνοθέτης την απειλούσε να μη μιλήσει, γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά!

Οπως είπε, με τον Δημήτρη Λιγνάδη γνωρίστηκαν το 2000 την Πάτρα, όταν εκείνη ήταν μόλις 20 χρόνων και φοιτούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών. Τον Μάρτιο του 2004 είχαν και την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Η μάρτυρας κατέθεσε στον ανακριτή ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των συναντήσεών της με τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα, λέγοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά, ηλικίας 16-17 ετών, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».

Οπως αναφέρει, το παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης το καλοκαίρι του 2004 στην Πάρο, όταν την επισκέφθηκε. «Μάλιστα, την ίδια ημέρα που έφθασαν, ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών, όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης, αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένιωσα αποτροπιασμό…».

Η Γ.Κ. καταθέτει ότι η επόμενη φορά που συναντήθηκε με τον Λιγνάδη ήταν στις αρχές του 2007 στο σπίτι του στην Επτανήσου. Οταν μπήκε, είδε μέσα ένα ανήλικο αγόρι. Τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο, όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα, αλλά για να «ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε “κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό”. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό, και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα».

Η επόμενη επικοινωνία που είχε με τον σκηνοθέτη ήταν το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος, καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο και της έδωσε στο τηλέφωνο! «Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη το ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου», ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα πάντα με την Γ.Κ., για περίπου ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο Λιγνάδης την απειλούσε να μη μιλήσει, γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά.