1473
Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία γιατί ο νεαρός σεΐχης ήταν επιφανές μέλος της λονδρέζικης κοσμικής κοινωνίας | Social Media

Η κατάρα των σεΐχηδων – κι άλλος νεκρός από ναρκωτικά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 20:40
Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία γιατί ο νεαρός σεΐχης ήταν επιφανές μέλος της λονδρέζικης κοσμικής κοινωνίας
|Social Media

Η κατάρα των σεΐχηδων – κι άλλος νεκρός από ναρκωτικά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 20:40

Ενα λεπτό μαύρο πέπλο κάλυπτε το σάβανο με το οποίο ήταν τυλιγμένο το άψυχο σώμα του. Ο νεκρός ήταν τοποθετημένος σε ένα απλό, άσπρο, ξύλινο φορείο που βρισκόταν στο πάτωμα του τεμένους «Βασιλιάς Φαϊζάλ» (φωτογραφία κάτω). Ενταφιάστηκε στο παρακείμενο κοιμητήριο του Τζουμπάιλ, σε έναν τάφο δίχως σύμβολα ή άλλα διακριτικά σημάδια.

Γύρω του στέκονταν εκατοντάδες άνδρες με λευκές κελεμπίες, σιωπηλοί και τεθλιμμένοι. Ακολούθησαν οι υποχρεωτικές προσευχές. Οι σημαίες κυμάτιζαν ήδη μεσίστιες ενώ οι αρχές κήρυξαν προς τιμήν του εκλιπόντος τριήμερο εθνικό πένθος. Ο Χαλίντ μπιν Αλ Κασίμι, δευτερότοκος γιος και διάδοχος του σουλτάνου Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, του σεΐχη που κυβερνά ένα από τα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κηδεύτηκε το πρωί της Τετάρτης στην Σάρτζα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΑΕ και πρωτεύουσα του ομώνυμου εμιράτου.

Ο 39χρονος Χαλίντ εγκατέλειψε τα εγκόσμια διακριτικά και αθόρυβα, με τρόπο αντίθετο, δηλαδή, από το πώς φαίνεται να έζησε τη ζωή του. Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός από το υπηρετικό προσωπικό στο υπερπολυτελές διαμέρισμά του, στο πανάκριβο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου. Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας ο θάνατός του αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως «ανεξήγητος». Πολλά βρετανικά ταμπλόιντ, ωστόσο, έκαναν λόγο για μια οργιαστική βραδιά. Γιατί τον βρήκαν αναίσθητο  μπρούμυτα στο πάτωμα ενώ δίπλα του υπήρχαν υπολείμματα απαγορευμένων ουσιών. Φαίνεται, οπότε, πως ο Χαλίντ Αλ Κασίμι είχε την ίδια τραγική μοίρα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Μοχάμεντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 1999 από υπερβολική δόση ηρωίνης, επίσης στη Βρετανία, σε κατοικία της οικογένειας Κασίμι στο Σάσεξ, μετά το τέλος μιας γιορτής.

 

View this post on Instagram

 

حكام الشارقة وعجمان وأم القيوين ورأس الخيمة يؤدون صلاة الجنازة على جثمان خالد بن سلطان بن محمد القاسمي

A post shared by HH Shk Dr Sultan AlQasimi (@hhshkdrsultan) on

Κάποτε υπήρχαν οι τραγωδίες της Γκρέις Κέλι και της Λέιντι Ντι, οι ερωτοτροπίες των Μονεγάσκων και τα διαζύγια των Ουίνδσορ, τα βίτσια των γαλαζοαίματων του Βελγίου, οι καταχρήσεις (ναρκωτικών ουσιών κυρίως) των βασιλόπουλων της Σκανδιναβίας, πέρα, φυσικά, από τα κερατώματα, τα οποία εξακολουθούν να ταράζουν την ηρεμία που συνήθως επικρατεί σε όλες τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης. Σήμερα, όμως, οι πρωταγωνιστές των σκανδαλοθηρικών περιοδικών και των ταμπλόιντ όλου του κόσμου προέρχονται από την Αραβική Χερσόνησο.


Οσον αφορά την περίπτωση του Χαλίντ Αλ Κασίμι, η είδηση του θανάτου προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία γιατί ο νεαρός σεΐχης ήταν επιφανές μέλος, όχι μόνον της πανίσχυρης δυναστείας των Κασίμι που κυβερνά το εμιράτο της Σάρτζα από τον 18ο αιώνα, αλλά και της λονδρέζικης κοσμικής κοινωνίας.

Αφότου σπούδασε αρχιτεκτονική και σχέδιο μόδας στο περίφημο Central Saint Martins, ο Χαλίντ Αλ Κασίμι ίδρυσε τον οίκο μόδας Qasimi, αγαπημένη μάρκα της Lady Gaga, μεταξύ πολλών άλλων, και αφοσιώθηκε στη δουλειά του, δείχνοντας ελάχιστο ενδιαφέρον για τις παλατιανές διενέξεις και τα παιχνίδια εξουσίας πίσω στην πατρίδα του. Πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, εντυπωσίασε τόσο τους κριτές όσο και το κοινό, παρουσιάζοντας τη νέα του ανδρική, ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή, κολεξιόν.

Αλλά πριν από τον αναπάντεχο θάνατό του, το ζήτημα που απασχολούσε την υψηλή αραβική κοινωνία του Λονδίνου ήταν η επεισοδιακή φυγή της πριγκίπισσας Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν. Η 45χρονη κόρη του εκλιπόντος βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας Αμπντάλα, είχε να εμφανιστεί δημοσίως από την 20η Μαΐου ενώ είχε απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς της στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε περισσότερο η απουσία της από τις βασιλικές ιπποδρομίες του Ασκοτ, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον ζάπλουτο σύζυγό της, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, κυβερνήτη του Ντουμπάι και αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν με αφορμή την εξαφάνισή της, η πριγκίπισσα Χάγια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία, παίρνοντας μαζί της περί τα πενήντα εκατομμύρια δολάρια και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας επτά και έντεκα ετών. Κατέφυγε αρχικά στη Γερμανία, με τη βοήθεια ενός γερμανού διπλωμάτη, και παρά τις ισχυρές πιέσεις του σεΐχη, οι Αρχές της χώρας αρνήθηκαν να την οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα της.

Σήμερα η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο Λονδίνο, όπου φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου ενώ ο πρώην σύζυγός της εμφανίζεται πρόθυμος να συναινέσει στο διαζύγιο, με την προϋπόθεση ότι τα δύο παιδιά τους θα επιστρέψουν πίσω στο Ντουμπάι. Εκείνη αρνείται, φυσικά, και τον λόγο έχει τώρα η βρετανική Δικαιοσύνη.

Αρκετούς μήνες πριν από την πριγκίπισσα Χάγια από το Ντουμπάι αποπειράθηκε να φύγει ή μάλλον να δραπετεύσει και η 33χρονη Λατίφα, μια από τις κόρες του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Επιβιβάστηκε στο γιοτ ενός φίλου της από τη Γαλλία με σκοπό να μεταβεί στην Ινδία και από εκεί στην Αμερική. Συνελήφθη, ωστόσο, από τα μέλη μιας επίλεκτης στρατιωτικής ομάδας του Ντουμπάι, ανοιχτά των ινδικών ακτών και μεταφέρθηκε πίσω δια της βίας με την τύχη της έκτοτε να αγνοείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...